Când Prefectura se ceartă cu Primăria , alexăndrenii rămân fără locuri de casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de alexăndreni ar fi trebuit să participe astăzi la licitaţia pentru locurile de casă de pe terenurile fostei unităţi militare, organizată de primărie. Licitaţia nu s-a mai ţinut pentru că Instituţia Prefectului a atacat hotărârea. Primarul Victor Drăguşin îl acuză pe prefect de abuz în serviciu.

Licitaţia publică pentru vânzarea celor 86 de locuri de casă delimitate de Primărie pe terenurile fostei unităţi militare ar fi trebuit să se desfăşoare ieri. Peste 100 de alexăndreni cumpăraseră caietele de sarcini cu 150 de lei şi depuseseră garanţiile de aproape 2000 de lei pentru a participa la licitaţie. Mare le-a fost dezamăgirea să afle chiar din gura primarului să licitaţia a fost blocată pentru că, cu o zi înainte de desfăşurarea ei, Instituţia Prefectului a atacat în contencios adminsitrativ hotărârea primăriei. „ A trebuit să anulăm licitaţie pentru că actul administrativ referitor la condiţiile de participare la licitaţie a fost atacat de prefect. Îmi pare rău pentru oamenii care au cheltuit şi bani şi timp ca să se înscrie” a spus primarul Alexandriei. În opinia edilului-şef motivele pentru care licitaţia a fost contestată nu sunt întemeiate. „  S-au legat de faptul că licitaţie este numai pentru persoane fizice, şi că ar fi trebui să fie şi pentru firme. Dar ce să facă o firmă cu loc de casă? S-au mai legatde faptul că a fost anunţată într-un singur ziar. Dar eu am făcut conferinţă de presă şi toate ziarele au anunţat licitaţie, am anunţat şi pe site-ul primărie” a mai spus Victor Drăguşin.

Primarul Alexandriei consideră că blocarea licitaţiei a fost făcută din raţiuni pur politice. „ A vrut pur şi simplu să blocheze proiectul. Aşa cum a făcut cu alte 50 de proiecte de hotărâri care vizau în mare parte investiţii în oraş.Practic, blochează dezvoltarea oraşului ” a acuzat primarul Drăguşin.

Prefectul spune că hotărârea avea „ hibe”

Prefectul  de Teleorman Teodor Niţulescu susţine că atacarea hotărârii s-a făcut în condiţiile legii, dar că nu el personal a analizat documentul în cauză . „ Eu nu ştiu despre ce e vorba. Nu m-am ocupat. Departamentul jurdiic a verificat şi a găsit hibe. Vom merge în instanţă” a declarat Teodor Niţulescu

Oamenii îşi primesc banii înapoi, dar loc de casă nu vor vedea curând

Cei 100 de alexăndreni care au depus documentaţii şi au plătit taxe în vederea participării la licitaţie îşi vor primii banii înapoi . Ei vor trebui să facă cereri scrise la primărie pentru recuperarea garanţiilor depuse şi a banilor cheltuiţi pentru cumpărarea caietelor de sarcini. Chiar şi aşa, licitatorii se plâng că rămân păgubiţi. „Eu mi-am amânat concediul şi am dat 300 de euro ca să mut data. M-am împrumutat de bani. Am consumat şi bani, şi timp” , ne-a spus unul dintre alexăndrenii înscrişi la licitaţie.
Speranţele celor care visau case pe terenurile fostei unităţi militare s-au năruit odată cu acţiunea prefecturii. Primaria Alexandria şi-a anunţat intenţia de a-l acţiona în instanţă de prefectul Teodor Niţulescu pentru abuz în serviciu. „ Noi îl vom da în judecată. O să contactez o casă de avocatură. Dacă vom mai scoate terenurile la licitaţie anul acesta, depinde de instanţă. Procesul poate dupa până la un an, deci sunt slabe speranţe să mai reluăm licitaţia anu acesta” a mai spus primarul.

CITAT

„Departamentul juridic a verificat şi a găsit hibe. Au fost constatate elemene de nelegalitate. Vom merge în instanţă”
prefect Teodor Niţulescu

CASETA

Pentru cele 86 de locuri de casă oferite alexăndrenilor, Primăria Alexandria stabilise un preţ de pornire la licitaţie de 90,17 de lei/m.p. Locurile de casă delimitate au suprafeţe cuprinse între 370 şi 572 de metri pătraţi. Municipalitatea estimase că vânzarea locurilor de casă ar fi trebuit să aducă la buget 1 milion de euro.

Alexandria



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite