Campioni pe bandă rulantă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul Miyamoto Musashi Dojo din Alexandria este o adevărată pepinieră de campioni.Micuţii karatişti antrenaţi  de Gabriel Guşter s-au calificat pentru al doilea an la Campionatul European de Karate Tradiţional, care va avea loc la Belgrad.

Muncă, ambiţie şi seriozitate sunt cuvintele după care se conduce clubul de karate Miyamoto Musashi Dojo de la Alexandria. Cei peste 40 de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 11 ani, înscrişi în club, se antrenează la fiecare sfârşit de săptămână sub atenta  supraveghere şi îndrumare a antrenorului Gabriel Guşter. „Când nu avem competiţii, micuţii vin de două ori pe săptămână, sâmbăta şi duminica, iar atunci când ne pregătim pentru concursuri, facem antrenamente în fiecare după-amiză, cu o lună înainte de concurs”, ne-a spus Veronica Guşter, managerul clubului.
Cei mai mulţi au venit aici la îndemnul părinţilor care i-au adus pentru a face mişcare şi pentru a învăţa ceva disciplină, fără să se gândească că vor ajunge în scurt timp la performanţă. “M-am gândit că este un sport frumos, sănătos care îl va  învaţa să fie mai disciplinat. Acum are deja doi ani de când face karate şi a participat deja anul trecut la campionatul naţional de la Bucureşti, unde a obţinut locul II“, spune tatăl lui Denis Coman, un băieţel de doar 7 ani care face performanţă la Clubul Miyamoto Musashi Dojo. Majoritatea părinţilor recunosc că acest sport le-a schimbat viaţa copiilor,  în cel mai bun sens. “Fetiţa mea era timidă şi retrasă, înainte de a începe acest sport. Acum a devenit mult mai îndrăzneaţă, a  învăţat să fie ordonată şi independent. A fost un pas important pentru ea ca de la vârsta de 7 ani să plece de acasă două-trei zile prin competiţii şi să aibă grijă de ea”, ne-a spus Ana Neacşu, mama Anastasiei, campionă naţională în 2010 la proba individual de kata.

Deplasările la campionate, pe cheltuiala părinţilor

Pentru că clubul nu are o susţinere din partea unui sponsor sau a vreunei autorităţi, deplasările şi cheltuielile pentru competiţii sunt suportate din banii părinţilor. “Toate deplasările le facem cu maşinile personale şi pe cheltuiala noastră şi a părinţilor. Anul trecut ne-am calificat la europenele de karate tradiţional care s-au desfăşurat în Cipru. Pentru că a fost prea departe şi nu am avut bani, copiii nu au mai mers”, a mai spus Veronica Guşter. Părinţii micilor karatişti spun că nu vor renunţa şi îşi vor susţine şi în continuare copii, ca să facă ceea ce le place.

Merg la europene de la Belgrad

Week-end-ul trecut, 19 copii de la Miyamoto Musashi Dojo Alexandria au participat la Campionatul Naţional de Karate Tradiţional de la Cluj şi 11 s-au întors cu medalii. Copiii de la Alexandria s-au luptat cu 300 de karatişti de la 33 de cluburi din ţară. “Au luat cinci medalii de aur, una de bronz şi opt locuri patru”, spune managerul clubului. Primii patru poziţionaţi la probele individuale şi echipa de copii 6-7 ani, care e campioană naţională, vor merge la Belgrad la Campionatul European de Karate Tradiţional care se va desfăşura în perioada 14-16 mai.



Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite