CST Alexandria este cel mai titrat club din Teleorman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul alexăndrean are cel mai mare număr de medalii, dar şi de sportivi medaliaţi naţional şi internaţional . CST este împărţit în şase secţii, fiecare cu câte o ramură sportivă. Cele mai prolifice dintre acestea sunt tir-ul, baschetul şi culturismul, iar din acest an şi atletismul a început să facă auzit numele clubului în ţară.

 Clubul sportiv a fost înfiinţat  în 1986 de către profesorul Toma Vrânceanu. Peste mai bine de 20 de ani, la conducerea clubului îl găsim pe fostul fotbalist şi profesor de sport, Laurenţiu Florea. Când vine vorba de performanţele clubului, fostul jucător al CSM Unirea Alexandria nu poate să nu înceapă cu tir-ul. „ Sportul cu mari performanţe  şi cu cele mai mari performanţe, adică număr de medalii este tir-ul sportiv.  De exemplu, în medie din 19 medalii naţionale ale clubului, 16 sunt ale acestei secţii”, explică Laurenţiu Florea. Anul cu cele mai bune rezultate la tir din istoria clubul a fost 2009. Prin urmare, acum trei ani acest sport a adus CST-ului 19 medalii naţionale şi una de bronz la campionatul european prin  Roxana Manole, la skeet-talere. Şi în anul următor s-au obţinut tot 19 medalii la campionatele naţionale, precum şi o clasare pe locul zece la campionatul mondial. „Această participare la mondiale a fost o premieră pentru club. Este vorba de pistol şi talere”, precizează preşedintele organizaţiei sportive. Astfel, toate aceste rezultate au permis CST-ului să urce pe locul doi la nivel naţional în clasamentul alcătuit de Federaţia Română de Tir Sportiv.
Culturismul este un alt sport care aduce motive de mândrie clubului alexăndrean. Anul trecut au câştigat două titluri de campion naţional şi unul de vicecampion. Secţia de culturism are şi o vicecampioană europeană: Şerban Mihaela. Şi secţia de baschet, prin grupa de sub 13 ani, a devenit anul trecut campioană naţională.

Atletismul, surpriza anului

  După o lungă perioadă de secetă de rezultate a clubului în atletism, sportiva Mădălina Ruţă, antrenată de Floarea Vecu, a reuşit să câştige două titluri naţionale la copii I. Primul este la 800 de metri sală, iar al doilea 1000 de metri în aer liber. La ultima probă, Mădălina a reuşit să oprească cronometrul la puţin peste 3 minute.

Clubul priveşte cu încredere spre viitor

Tir-ul a adus în vitrina cu trofee  a clubului anul acesta, până în acest moment, 16 medalii la campionatele naţionale şi un titlu de vicecampion european. „Mai sunt trei competiţii naţionale importante anul acesta la care sportivii noştrii au şanse importante”, precizează directorul clubului. Având în vedere că multe alte competiţii sunt în desfăşurare acesta preconizează că la sfârşitul anului CST va strânge o salbă de 21 de medalii naţionale, dar şi una mondială prin junioară de la culturism Şerban „Beti” Mihaela.
  Toate aceste performanţe sunt realizate cu un buget de maxim 150.000 de lei pe ani, destinaţi activităţilor sportive.  Astfel, bugetul este format din sponsorizări şi din chirii de pe cele două baze sportive: Sala Sporturilor şi poligonul de tir şi talere. „Suntem şi singurul club din judeţ care şi-a premiat toţi sportivii care au avut rezultate”, concluzionează Laurenţiu Florea.


Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite