CONFLICT: Vor să unească fluturii cu albinuţele,dar părinţii se opun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii copiilor de la Grădiniţa „ Ion Creangă” acuză directoarea unităţii că încalcă legea educaţiei, pentru că vrea să unească  cele două grupe mari şi să formeze una cu 39 de copii.Conducerea unităţii susţine că este nevoită să facă acest lucru, pentru că are foarte multe înscrieri la grupa mică.

Părinţii copiilor de Grupa „ Fluturilor” au aflat despre intenţiile unităţii în cadrul unei şedinţe convocată de directoarea Elisabeta Martac. „ Ni s-a spus că trebuie să unească cele două grupe mari, Fluturii cu Albinuţele pentru a lua două educatoare de aici ca să le ducă la grupa mică. Spune că s-au înscris foarte mulţi copii la grupa mică şi nu poate să refuze pe nimeni”, ne-a spus un părinte . Cum grupa Fluturilor însemnă 23 de copii, iar cea a Albinuţelor, încă 26, părinţii s-au revoltat auzind că directoarea vrea să facă o grupă de 39 de copii. „ Legea Educaţiei spune că numărul maxim de copii la o grupă trebuie să fie de 20 de copii. Directoarea a spus că mai convinge ea câţiva să repete anul şi să rămână doar 34 de copiii” , a mai spus părintele supărat. Părinţii sunt nemulţumiţi şi de lipsa spaţiului pentru o grupă atât de mare. Pe un singur palier ar urma să înveţe cei 39 de fluturi combinaţi cu albinuţe, plus 60 de copii de la grupele mici, toţi având la dispoziţie 40 de locuri la masă şi 20 de vestiare. Nemulţumiţi părinţii au strâns semnături şi au înaintat memorii către Inspectoratul Şcolar Judeţean, Direcţia de Sănătate Publică şi Ministerul Educaţiei.

Directoarea spune că are prea multe cereri la grupa mică

Elisabeta Martac spune că vrea să comaseze cele două grupe, pentru că are nevoie de doi educatori la grupele mici. „ Avem foarte multe cereri şi nu vrem să lăsăm pe nimeni pe dinafară. S-au înscris deja 60 de copii la grupa mică. Dacă nu unim grupele mari, atunci 30 de copii de la grupa mică nu vor avea loc” susţine aceasta.

Reprezentantul Inspectoratul Şcolar se va întâlni cu părinţii

Problema de la Grădiniţa „ Ion Creangă” a ajuns în atenţia inspectorului de specialitate pentru învăţământ preşcolar.” Mâine voi merge la grădiniţă să mă întâlnesc cu părinţii.Trebuie să găsim o soluţie în favoarea copiilor.” a spus Dorina Ţelea. Reprezentanta ISJ nu exclude ca situaţii similare să se mai creeze în unităţile şcolare, dat fiind faptul că din următorul an şcolar se aplică finanţarea per elev.” Toţi vor mulţi copii ca să aibă bani de salarii, dar cea mai mare problemă e lipsa spaţiului de care ar trebui să se ocupe autorităţile locale” a mai spus Dorina Ţelea.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite