Primarul Alexandriei îi cere demisia prefectului pentru că a blocat bugetul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Drăguşin, primarul Alexandriei i-a cerut public demisia prefectului Teodor Niţulescu, după ce acesta a decis să atace în contencios administrativ hotărârea prin care a fost aprobat bugetul Alexandriei. Primarul susţine că acest demers este unul fără precedent în România.

Edilul alexăndrean susţine că a încercat să discute cu prefectul Teodor Niţulescu pentru a-i cere lămuriri în legătură cu atacarea bugetului, dar acesta nu a fost de găsit. " Îi cer public demisia prefectului Teodor Niţulescu. Nu mă interesează motivele pentru care a atacat proiectul, dar efectele asupra oraşului sunt dramatice" a spus primarul.

Prefectura Teleorman a atacat în contencios administrativ hotărârea de Consiliu local prin care a fost aprobat bugetul Alexandriei în februarie 2011. Primăria are conturile blocate, nu mai poate plăti salariile angajaţilor şi nici ale profesorilor şi va sista toate investiţiile.Prefectura Teleorman a atacat hotărârea privind bugetul municipiului Alexandria, la opt luni după ce aceasta a fost aprobată şi a început să producă efecte. Motivele pentru care hotărârea a fost atacată, prezentate în documentaţia de la Tribunal, sunt următoarele: bugetul nu a fost votat pe capitole, subcapitole, anexe, consilierul local Cristian Bojan s-a aflat în conflict de interese, lipsesc notele de fundamentare la anumite proiecte de investiţii, nu au fost asigurate sursele de finanţare a lucrărilor de investiţii în derulare şi s-a încălcat principiul transparenţei. Victor Drăguşin, primarul Alexandriei respinge toate acuzaţiile aduse de Instituţia Prefectului. „Este un subiect fără precedent în România , să fie atacată o hotărâre la opt luni după ce a fost aprobată. Nu poţi să blochezi un buget după ce s-au scurs opt luni dintr-un an. Probabil, de mâine, nu se va mai putea efectua nicio plată” a spus primarul Victor Drăguşin. Efectele pe care decizia Prefecturii le are asupra Alexandriei sunt, aşa cum le-a prezentat primarul, aproape apocaliptice. Fiind blocate conturile primăriei, nu se vor mai plăti salariile angajaţilor instituţiei şi nici ale profesorilor.Toate lucrările de investiţii se sistează, rămânem fără iluminat stradal, se închide ştrandul, nu se mai organizează Zilele Alexandriei. Pentru deblocarea bugetului, autorităţile din Alexandria vor cere o ordonanţă preşedinţială.

Rămâi pe alexandria.adevarul.ro pentru a afla amănunte despre acest subiect.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite