Bugetul Alexandriei a fost atacat din nou de Prefectură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectura Teleorman a atacat din nou în instanţă proiectul privind bugetul Alexandriei şi conturile primăriei s-au blocat la doar câteva zile după ce edilii reuşiseră deblocarea bugetului prin ordonanţă preşdinţială.

Salariile celor 1500 de angajaţi din administraţie şi învăţământ sunt din nou în pericol şi primăria se pregăteşte că ceară o nouă ordonnaţă preşedinţială.Bugetul Alexandriei s-a blocat din nou, după ce Prefectura Teleorman a depus o nouă acţiune în instanţa de contencios administrativ  aducând grave acuze legate de deturnare de fonduri din bugetul local. Prefectul Teodor Niţulescu acuză faptul că timp de trei ani bani din taxe şi impozite  de la cel mai mare agent economic din Alexandria, fabrica de rulmenţi SC Koyo au ajuns la bugetul muncipiului Turnu Măgurele. „ Prima acţiune în instanţă a avut anumite motive, acum revenim cu un nou motiv, pe lângă celelalte şi cerem instanţei să se pronunţe asupra legalităţii bugetului Alexandriei. Automat conturile primăriei se vor bloca astăzi (nr ieri, 31 august)” a spus prefectul Teodor Niţulescu. În opinia acestuia deblocarea pentru câteva zile a bugetului Alexandriei, prin emiterea unei ordonanţe preşedinţiale, a fost un abuz din partea judecătorului. Tocmai de aceea, Prefectura Teleorman a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii în legătură cu poziţia judecătorului care a emis ordonanţa.

Primarul Alexandriei vrea altă ordonanţă preşedinţială

Primarul Alexandriei, Victor Drăguşin consideră că noua acţiunea a prefectului este ilegală. „ Nu poţi să depui două acţiuni pe aceeaşi  hotărâre. În plus, a trecut termenul legal în care putea fi atacat bugetul. Prefectul face în continuare un abuz” a declarat primarul Victor Drăguşin. Strategia de contraatac a edililor alexăndreni este aceeaşi ca şi data trecută. „ Vom solicita ordonanţă preşedinţială din nou pentru deblocarea bugetului până când instanţa se va pronunţa în procesul de pe fond” a mai sus primarul Alexandriei. Războiul dintre autorităţi pare în acest moment fără final pentru că intenţia edililor alexăndreni de a solicita o nouă ordonanţă pentru deblocarea bugetului va fi din nou contestată de prefect. „ Chiar dacă vor cere ordonanţă şi bugetul se va debloca, noi vom atacat din nou, pentru că abuzul vine din partea lor. Este datoria mea ca prefect să am grijă să se respecte legea. Nu poţi să ştii că se comite o infracţiune şi să nu iei măsuri” a mai spus prefectul Teodor Niţulescu.

Salariile a peste 1500 de angajaţi sunt în pericol

Odată blocate conturile primăriei sunt din nou în pericol salariile celor peste 1500 de angajaţi din învăţământ şi administraţie. Dacă profesorii mai au până la  prima leafă o lună, cei din administraţie ar trebui să ia salariile pe data de 7 septembrie.  Salariaţii primăriei ameninţă din nou cu greva dacă nu îşi vor lua salariile.

VOX
„Nu poţi să depui două acţiuni pe aceeaşi  hotărâre. În plus, a trecut termenul legal în care putea fi atacat bugetul local”
primar Victor Drăguşin

„Chiar dacă vor cere ordonanţă şi bugetul se va debloca, noi vom atacat din nou, pentru că abuzul vine din partea lor”
prefect Teodor Niţulescu

Alexandria



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite