Brad ieftin cu 60 de lei sau fiţos la 200 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexăndrenii au intrat în cursa pentru împodobirea bradului de Crăciun, iar ornamentele sunt alese în funcţie de posibilităţile financiare.Cel mai ieftin brad de Crăciun, unul modest,  costă anul acesta în jur de 60,iar un brad fiţos, aranjat într-o singură culoare şi cu podoabe mai calitative, depăşeşte 200 de lei.

Cel mai ieftin brad natural, care are puţin peste un metru înălţime,  costă 30 de lei şi se vinde în piaţa centrală din Alexandria.  La cel mai ieftin brad, reporterii ADS au căutat cele mai ieftine podoabe oferite la vânzare în oraş şi le-au găsit la vânzătorii ambulanţi de pe centrul Alexandriei. Aici un metru de beteală se vinde cu 2-3 lei, un set de 12 globuleţe mici ajunge la 10 lei, iar un set de 6 globuleţe mai mari, costă în jur de  6 lei, un set de fundiţe de toate culorile se vinde cu 5 lei, iar un vârf de brad , în funcţie de dimensiune, are preţuri cuprinse între 3 şi 6 lei.  Cu toate aceste podoabe, cel mai ieftin brad va scoate din buzunarele alexăndrenilor în jur de 60-70 de lei. În situaţia în care se optează pentru un brad artificial, de aceeaşi dimensiune mică,  împodobirea acestuia cu cele mai ieftine podoabe, costă cam tot atât. Brazi artificiali au anul acesta preţuri cuprinse între 25 şi 100 de lei.
Comercianţii care vând podoabe pe tarabe, în centrul oraşului, spun că nu se cumpără ca în anii trecuţi, iar cei care se interesează de podobe, le aleg pe cele mai ieftine. „ Nu avem vânzări mari. Dacă vindem de 200 de lei pe zi. Cei care vin să ia de la noi, aleg  lucruri ieftine. Cele mai căutate sunt globuleţe mici, la set de 12 bucăţi, pe care le dăm cu 10 lei. „, ne-a spus Iulian Stemate, un comerciant de 54 de ani.

O, brad fiţos!

Alexăndrenii mai cu dare de mână, ocolesc tarabele din centru şi preferă magazinele de accesorii sau supermarket-urile unde se găsesc podoabe mai deosebite, dar şi mai scumpe. Cel mai scump brad natural care se găseşte în aceste zile în parcarea de la piaţă ajunge la 120 de lei. La un asemenea brad înalt de aproape 2 metri şi bogat, se asortează podoabe pe măsură.  În supermarket-urile Penny, Carrefour sau Interex, un set de 6  de globuleţe mici costă între 15 şi 20 de lei,, un set de 6 globuri mari ajunge şi la 30 de lei, beteala bogată se vinde cu 6 lei metrul, iar fundiţele şi alte accesorii au preţuri cuprinse între 15 şi 25 de lei. Mărgelele colorate care se pretează la un brad fiţos de 120 de lei, ajung şi ele la 10 lei metrul.  Cel mai scump brad aranjat cu podoabe din magazine costă peste 210 lei.
Comercianţii spun că la mare căutare sunt brazii împodobiţi cu aceeaşi culoare, iar anul acesta culoarea în trend se pare că e violet. „ Sunt oamenii cu bani care îşi reînoiesc podoabele în fiecare an, au avut brazii împodobiţi în roşu, în albastru, acum la modă e violet”,, ne-a spus Irina Stan, vânzătoare la un supermarket din oraş.


Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite