Blocurile din Alexandria, inundate în subsol şi neîngrijite la suprafaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Alexandria a  făcut o analiză a stării blocurilor din oraş şi a ajuns la concluzia că situaţia este jalnică. Aproape jumătate din imobile au subsolurile inundate , un sfert au tencuiala căzută şi peste 70% au scările neîngrjite.

La dispoziţia primarului Victor Drăguşin, compartimentul care gestionează activitatea asociaţiilor de locatari, din cadrul Primăriei Alexandria a realizat un raport al  stării blocurilor din oraş. Acesta a scos la iveală faptul că imobilele au carenţe mari, atât din punct de vedere estetic, cât şi tehnic „  Avem blocuri cu subsoluri inundate- 44%,  blocuri cu terase deteriorate-21%, 18% dintre imobile au tencuiala căzută, iar 86% dintre apartamentele din oraş nu sunt izolate termic. 71% dintre scările de bloc din Alexandria nu au o igienă corespunzătoare şi arată deplorabil” ,a spus Victor Drăguşin, primarul Alexandriei. Preocupaţi mai mult de amenajarea propriilor apartamente, alexăndrenii nu au fost dispuşi să cheltuie în ultimii ani, bani cu amenajarea scărilor de bloc sau cu remedierea defecţiunilor din subsoluri. În opinia edilului-şef, vina cea mai mare aparţine asociaţiilor de locatari care nu s-au implicat corespunzător în administrarea imobilelor. „ Din cele 102 asociaţii, doar jumătate şi-au făcut treaba şi s-au implicat în administrarea imobilelor”, a mai spus primarul.

Blocurile cu subsoluri inundate, rezistenţă scăzută la cutremur

Aproape jumătate dintre blocurile din oraş au subsolurile inundate de ani buni. Sarcina remedierii defecţiunilor a revenit, prin intermediul asociaţiilor,  locatarilor din scările cu pricina,  care ar fi trebuit să plătească o firmă specializată în repararea defecţiunilor. Şi societatea Consiliului local, Terma Serv,  s-a oferit să presteze astfel de activităţi.   „Asociaţiile nu s-au înghesuit să vină să ceară reparaţii pentru subsoluri, în ciuda stării proaste a acestora” a mai spus primarul Victor Drăguşin.  Apa din subsolurile inundate a erodat zidurile multor blocuri iar edilii au ajuns la concluzia că rezistenţa imobilelor în caz de seism ar putea fi afectată, tocmai din acest motiv.

Preferă să de bani pe izolaţii, decât pe zugrăvirea scărilor de bloc

Alexăndrenii ar da mai degrabă bani pentru izolaţii termice, decât pentru zugrăvirea scărilor de bloc. Chiar dacă, până la acest moment, au fost izolate termic numai 14% dintre blocuri, preocuparea în această direcţie este mult mai mare. „ Prefer să dau bani pentru izolaţii că aşa câştig câteva grade în plus la iarnă şi creşte confortul termic.  Scările de bloc arată rău, aşa e, dar nu mă deranjează. Prefer să fac o investiţie în izolaţie, decât în zugrăveală.”, ne-a spus Iulian Donciu, un alexăndrean din zona blocurilor 200.

CIFRA

15.450
În Alexandria există 15.450 de apartamente  grupate în 102 asociaţii de locatari.


Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite