Becali nu mai este un nume la modă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul acestui an, 1001 copii au fost înregistraţi la Starea Civilă Alexandria. Majoritatea poartă numele de Alexandru şi Alexandra.

Dacă în anii trecuţi, angajaţii de la Starea Civilă se confruntau cu tot felul de nume ciudate pentru copiii nou-născuţi, anul acesta moda numelor inspirate din telenovele sau personaje mondene pare să fi trecut. „ Am avut o perioadă în care mulţi îşi botezau copii după nume de personaje de telenovelă sau după cântăreţe. Am avut Argentina sau Fernando. Nu mai avem astfel de cazuri, acum majoritatea preferă nume comune. ne-a spus Adrian Pea de la serviciul de Stare Civilă Alexandria. La Alexandria, în mare vogă a fost în urmă cu câţiva ani numele Becali, inspirat după numele omul de afaceri. „ Am avut o periodă în care mulţi îţi numeau copiii după Gigi Becali. Mai ales în anul în care acesta a candidat la preşedinţie. Acum Becali nu mai este la modă” a mai spus Adrian Pea pentru Adevărul de Seară.
În topul numelor de copii din acest an se află pe primul loc Alexandra, pentru fete,  şi Alexandru, pentru băieţi.  Aproximativ 30% dintre copiii născuţi în acest an au fost numiţi Alexandra sau Alexandru. O a doua alegere a părinţilor o reprezintă Andreea şi Andrei.  25% dintre cei 1001 născuţi în 2010 au primit aceste nume. În topul preferinţelor părinţilor umează Maria şi Mario. Aproximativ 15% copii au primit aceste nume. Reprezentanţii serviciului de Stare Civilă au constatat că părinţii pun copiilor nume de sfinţi, dacă aceştia sunt născuţi în preajma unei sărbători. „ Am avut multe Marii, de Sf Mărie şi Alexandru sau Alexandra de Sf. Alexandru” ne-a mai spus Adrian Pea. Majoritatea părinţilor aleg câte două prenume şi, mai nou, câte trei. Unul dintre prenume este întotdeauna un nume de sfânt, chiar dacă micuţul nu s-a născut în prejma vreunei sărbători.

Nume sofisticate

În ultimii ani, la Starea Civilă a fost o adevărată invazie de Alexia, Daria sau Robert. La capitolul nume sofisticate, mai nou,  sunt la mare căutare Sara şi Lucas. „ Am avut anul acesta multe Sara sau Lucas. Alte nume mai deosebite pe care le-am întâlnit sunt Alesia , Anelisse, Rafael sau Leonardo” ne-a mai spus Adrian Pea.
De la începutul anului şi până în prezent la Starea Civilă Alexandria au fost înregistraţi 1001 copii, iar reprezentanţii serviciului afirmă că cifra este asemănătoare cu cea de anul trecut, din aceeaşi perioadă.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite