Au crescut internările pentru pneumonie cu 50%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea rea din ultimele săptămâni a făcut ca numărul teleormănenilor care ajung la doctor cu diferite afecţiuni respiratorii să crească.

 Dacă în ceea ce priveşte creşterea numărului de viroze, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman spun că cifra nu este îngrijorătoare, la pneumonii, situaţia este ceva mai gravă . Potrivit instituţiei , în ultima lună din an s-au înregistrat 116 de pneumonii. De la începutul anului, au apărut peste 160 de cazuri, dintre care 61 au necesitat internare. „ Dacă în ceea ce priveşte virozele , creşterea numărului acestora în rândul teleormănenilor nu este semnificativă, la pneumonii, creşterea este semnificativă.  Pneumoniile sunt mai violente şi multe cazuri necesită internare şi tratament în spital .Deocamdată, lucrurile sunt ţinute sub control, nu este cazul să ne alarmăm, ne e vorba de epidemie”, ne-a spus Luminiţa Dumitraşcu, coordonatorul Serviciului de supraveghere boli transmisibile  din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman. Cele mai afectate grupe de vârstă fost 0-4 ani şi 9-29 de ani.” Copiii şi tineri sunt au fost cei mai afectaţi, cei dintâi pentru că sunt sensibili, iar tineri pentru că probabil au stat afară în frig, fără  să se protejeze”, a mai spus reprezentantul DSP Teleorman.
Numărul internărilor pentru pneumonie a crescut, de la începutul acestui an, cu 50%, dar deocamdată spitalele  nu sunt aglomerate. DSP Teleorman va dispune un sondaj în spitale pentru a vedea dacă secţiile de interne se vor aglomera în următoare perioadă. „Secţiile interne ale spitalelor nu sunt deocamdată aglomerate, dar noi vom monitoriza situaţia , vom face un sondaj în secţiile de interne ale spitalelor, pentru că şi acesta este un factor important în evaluarea situaţiei”, ne-a mai spus  Luminiţa Dumitraşcu.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite