Conturile Primăriei Alexandria au fost blocate. Nu se mai fac plăţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Alexandria  a primit astăzi o înştiinţare din partea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Teleorman  prin care a fost anunţată că instituţiei i s-au blocat  toate conturile . Începând de astăzi  municipalitatea nu mai poate face nicio plată. 

Scenariul apocaliptic prezentat de primarul  Victor Drăguşin, după ce Prefectura Teleormana  a tacat bugetul Alexandriei,  începe să prindă contur. Instituţiei i s-au blocat conturile şi nu mai poate face nicio plată. Blocarea conturilor primăriei va duce inevitabil la sistarea plăţii salariilor pentru angajaţii din administraţia publică locală. Primarul Alexandriei nu exclude varianta în care angajaţii din subordinea sa ar intra în grevă şi toată activitatea instituţiei s-ar bloca. Aproape 600 de salariaţi din primărie şi servicii din subordinea instituţiei au mari emoţii legate de plata salariilor pentru luna în curs. Atacarea bugetului de către Prefectura Teleorman, care atrage după sine blocarea conturuilor instituţiei, va duce la neplata salariilor. Anunţul privind acest scenariu sumbru a fost făcut chiar de primarul Alexandriei, Victor Drăguşin care şi-a anunţat angajaţii că este foarte posibil că nu îşi mai ia salariile. “ Nu exclud varianta în care salariaţii care şi aşa au venituri foarte mici să intre în grevă dacă nu îşi vor mai lua drepturile băneşti. Eu îi rog, ca cel puţin pentru activităţile care nu suportă amânare, să lucreze mai departe. Ce s-ar întâmpla cu căsătoriile programate, eliberarea unor acte de importanţă pentru cetăţeni?” a declarat primarul Alexandriei.

Pentru deblocarea situaţiei, edilii alexăndreni fac demersuri în vederea obţinerii unei ordonanţe preşedinţiale care să le permită folosirea banilor din buget, până când instanţa va da o soluţie. De banii din buget depind salariile celor  158 de asistenţi personali ai persoanelor cu handicap, ai celor 122 de angajaţi ai primăriei şi ai celor 59 de angajaţi de la Evidenţa persoanei şi Poliţia locală. Depind, de asemenea, de buget, lefurile celor 155 de angajaţi de Administraţia Domeniului Public şi salariile celor 97 de persoane angajate la serviciul public Adminitraţia Activităţilor Comericiale şi de Protecţia Socială.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite