Andreea Ogrăzeanu este cea mai bună atletă a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andreea Ogrăzeanu, atleta alexăndreancă care a reuşit perfomanţe deosebite pe plan naţional şi chiar mondial deţine de anul acesta toate recordurile naţionale la sprint. La cele peste 100 de medalii pe care le avea a mai adăugat una, cea mai importantă din cariera sa, şi anume aurul la 100 m.

După Campionatele Europene, care s-au desfăşurat în Cehia, tânăra atletă alexăndreancă este cea mai bună din ţară. Tot anul acesta a reuşit performanţa să doboare recordul bine cunoscutei atlete Ionela Tîrtea, la Campionatul Naţional, care a avut loc cu o săptămână înainte de euroepene. „La Campionatul Naţional a bătut recordul Ionelei Tîrtea, fiind cronometrată cu 11,34 secunde, la 100 de metri sprint. Andreea a plecat de aici favorită la titlul de campioană europeană la Under 23, la categoria 100 de metri”, ne-a spus Cristina Manea, antrenoarea atletei.
Legitimată atât la Farul Constanţa, cât şi la Clubul Şcolar Sportiv (CSS) din Alexandria, Andreea a făcut sport de mică, provenind dintr-o familie de sportivi. Sub îndrumarea acestora, tânăra a jucat la începutul carierei sale handbal, urmând-o pe mama sa, dar după câteva luni de antrenament, părinţii săi au hotărât să o înscrie la atletism. „Încă din primul an de antrenamente am reuşit să obţin două medalii de bronz. Patru ani mai târziu, după un program de pregătire intensă am obţinut şi prima medalie de bronz, la probele de 60 si 200 metri, din cadrul Campionatului Naţional, în sală”, a spus Andreea. La CSS a întâlnit-o pe antrenoarea Cristina Manea, cu care se pregăteşteşi astăzi şi care este cotată cea mai bună antrenoare de atletism din ţară. Primul record naţional l-a obţinut încă din primul an de atetism, în aer liber, apoi a stabilit câte un record aproape la fiecare start.

Are acasă peste 100 de medalii

Tânăra atletă se mândreşte cu cele peste 100 de medalii pe care le-a obţinut la Campionatele Naţionale. Dar, cel mai importnat titlu rămâne fără dubiu, locul I la Campionatele Europene de Atletism „Under 23” de anul acesta. „Andreea a muncit foarte mult pentru a ajunge la acest rezultat. După ce a bătut recordul la naţionale, noi am plecat favorite la europene, pentru că Andreea obţinuse un nou record, la naţionale”, a mai spus Cristina Manea. Andreea mai avea o medalie de aur la europenele de junioare din 2009, la 200 de metri şi tot la europene, care au avut loc în Serbia, la 100 de metri a luat medalia de bronz. „Am fost foarte emoţionată şi bucuroasă atunci când mi s-a cântat imnul. A fost un moment unic pentru mine”, a spus sportiva.

Este membră în lotul naţional de la 13 ani

De la vârsta de 13 ani a fost componentă a lotului naţional, până în 2009 când a devenit membră a lotului olimpic. Împreună cu colegele sale din ţară a participat în mai multe rânduri la Campionatele Mondiale. „A fost de fiecare dată la Campionatele Mondiale, iar rezultatele au fost remarcabile. Ea deţine toate recordurile naţionale la toate categorie de vârstă, la sprint. Este cea mai bună atletă din ţară, din toate timpurile”, a mai spus antrenoarea tinerei atlete.

Cetăţean de onoare al Alexandriei

Andreea a primit în anul 2008 titlul de cetăţean de onoare al oraşului. Acesta i-a fost atribuit pentru rezultatele deosebite pe care le-a obţinut de-a lungul timpului şi pentru că a făcut cunoscut numele oraşului în ţară, dar şi în străinătate.
Cristina Manea ne-a mai spus că în prezent Andreea se pregăteşte pentru Campionatul Naţional de Seniori, care se desfăşoară în data de 8 şi 9 august, pe stadionul „Dinamo” din Bucureşti. „Apoi, Andreea va pleca la Campionatele Mondiale Universale din China, la o săptămână după naţionale. Pentru anul viitor are deja baremul făcut pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Londra, din Anglia”, a mai spus antrenoarea.



Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite