Alexandria va avea Constituţie locală!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 177 de ani de la apariţia Ekstrucţiei, documentul după care a fost organizată Alexandria la înfiinţare, primăria revine cu o nouă Constituţie locală.Regulamentul de convieţuire socială în oraş a fost afişat în loc public şi lansat în dezabatere, urmând a fi aprobat în Consiliul local.

VEZI AICI REGULAMENTUL DE CONVIEŢUIRE SOCIALĂ ÎN ALEXANDRIA

Reînvierea Ekstrucţiei este o idee mai veche a primarului Victor Drăguşin, la care se lucrează din 2008. Primarul le-a primis alexăndrenilor că vor avea până la încheierea mandatului său un regulament de convieţuire socială şi documentul de aproape 50 de pagini cu reguli şi sanţiuni în toate domeniile este acum finalizat şi supus dezbaterii publice. Constituţia Alexandria a fost expusă la Centrul de informaţii pentru cetăţeni.  „ Până pe data de  22 aprilie , la Registratura, cei interesaţi pot  depune în scris recomandări, sugestii şi opinii la aceste documente. În data de 28 aprilie, în sala de şedinţe va avea loc o dezbatere publică pe marginea acestui proiect de hotărâre” a transmis alexăndrenilor, edilul-şef Drăguşin.De la reguli privind convieţuirea la bloc, până la reguli privind creşterea animalelor de companie sau folosirea echipamentelor de joacă, primaria propune alexăndrenilor  un set de prevederi a căror încălcare va atrage după sine sancţiuni şi amenzi contravenţionale.

Gata cu bătutul covoarelor la bară şi claxonatul la nunţi

Nici alexăndrenii de la bloc, şi nici cei de la case nu vor mai avea voie să-şi bată covoarele la bară.  „ Se interzice curăţare carpetelor, mochetelor şi covoarelor pe domeniul public”, arată regula prevăzută la capitolul „ Calitatea aerului” . Nerespectarea va atrage după sine amenzi cuprinse între 500 şi 1500 de lei.
Constituţia locală stabileşte reguli clare şi în ceea ce priveşte zgomotul şi vibraţiile în municipiul Alexandria. Se interzice astfel claxonatul la nunţi şi botezuri, dar şi funcţionarea sistemelor audio la o intensitate care poate produce deranj fonic pentru cetăţeni.

Interzisă utilizarea legănelor la un unghi mai mare de 80 de grade!

Un set mare de reguli prevede documentul şi în ceea ce priveşte utilizarea locurilor de joacă.Copiii nu vor mai avea voie să urce pe topogane în sens invers coborării, să consume alimente pe balansoare sau să utilizeze leagănele în picioare sau la un unghi mai mare de 80 de grade. Încălcarea regulilor de către copii, va fi suportată de părinţi, pasibili de amenzi de până la 1500 de lei.

Animale la bloc, doar cu acordul asociaţiei

Posesorii de animale de companie care locuiesc la bloc vor avea nevoie de acordul asociaţiei şi al vecinilor pentru a-şi păstra partenerii necuvântători  în apartamente. Ei vor trebui să se înarmeze cu lopeţică şi pungă pentru resturile fiziologice ale animalelor lăsate pe domeniul public. Altfel, riscă amenzi de până la 1500 de lei. Toate animalele vor trebui înregistrate într-un Registru al animalelor de companie de către serviciul SC Sanitar-Veterinar.


Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite