NOUTATE: Alexandria s-ar putea uni cu Vităneşti!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandria se va extinde spre Bucureşti
Alexandria se va extinde spre Bucureşti

Primarul Victor Drăguşin a anunţat recent că Alexandria s-ar putea uni cu comuna învecinată Vităneşti, aflată la 8 kilometri distanţă.Proiectul la care se gândeşte edilul-şef are ca scop extinderea Alexandriei spre Bucureşti.

Anunţul a fost făcut de primarul Drăguşin cu prilejul dezbaterii publice la care au fost chemaţi proprietarii de terenuri agricole de la marginea Alexandriei, dezbatere care a vizat trecerea acestor terenuri în intravilan, tocmai pentru extinderea oraşului în acele zone. „ Nu vă ascund faptul că mă gândesc, în perspectivă, la alipirea comunei Vităneşti de Alexandria. În opinia mea este mai bună această variantă, decât o eventuală alipire cu comunele Nanov şi Poroschia”, a spus primarul Victor Drăguşin.
Edilul şef a explicat şi motivele pentru care o unire cu Vităneşti, comună aflată la 8 kilometri de oraş, pe DE 70, ar fi de preferat, decât o unire cu comunele Nanov sau Poroschia, localităţi, aproape lipite de oraş.” Dacă ne unim cu  Nanov sau Poroschia ar trebui să ducem toate utilităţile acolo. Vităneşti e la distanţă, putem construi între cele două localităţi. Trebuie analizată foarte bine problema”, a adăugat primarul. Eventuala lipire cu comuna Vităneşti nu este un proiect pe termen scurt, după spusele primarului, ci mai degrabă unul pe termen mediul . Anunţul privind perspectivele primarului i-a luat prin surprindere pe mulţi alexăndreni, care nu au mai auzit această idee până acum. „ Nu am mai auzit aşa ceva. Nu ştiu dacă e bine sau e rău. Personal, nu cred m-ar deranja. E bine pentru tineri că se vor găsi mai repede locuinţe, în oraş nu mai ai unde să construieşti”, ne-a spus Ilie Prodan, un alexăndren de 47 de ani.
La cei 3300 de locuitorii ai comunei Vităneşti, vestea legată de eventuala unificare cu oraşul reşedinţă de judeţ nu a ajuns. Locuitorii de pe uliţele comunei care ar în componenţă satele Schitu Poenari, Purani şi Siliştea habar nu au de ceea ce li se pregăteşte. „ Nu am auzit maică aşa ceva. Adică să ne mutăm la oraş? Să nu mai fie comuna noastră, Să stăm la Alexandria?  O fi mai bine pentru cei tineri, că noi nu mai apucăm”, ne-a spus Ioana Gurlui, o localnică dinVităneşti, de 64 de ani.

Conducerea primăriei Vităneşti nu ştie de eventuala unificare

Nici reprezentanţii primăriei Vităneşti nu au auzit de ideea primarului de la Alexandria. „Am înţeles că, prin planul urbanistic Alexandria, se extinde spre Vităneşti, nu că se uneşte cu comuna noastră. Nu am auzit aşa ceva, dar orice e posibil. Poate să se extindă şi Vităneşti spre Alexandria, nu doar oraşul spre noi. Asta, oricum, nu se poate realiza în scurt timp, e de durată.”,ne-a spus Simion Neda, primarul comunei Vităneşti. Luat prin surprindere de întrebarea reporterilor ADS Alexandria, legată de beneficiile eventualei unificări, Simion Neda nu s-a pronunţat dacă ideea este una bună sau proastă.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite