Alexandria nu-şi permite şcolirea poliţiştilor locali!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiecare dintre cei 43 de agenţi ai Poliţiei locale ar trebui să urmeze timp de trei luni  cursuri care costă 5000 de lei. Cum la  bugetul local nu s-au găsit bani nici pentru cursuri şi nici pentru uniforme , iar agenţii nu pot prelua atribuţiunile extinse, Poliţia locală funcţionează doar pe hârtie.

Autorităţile locale au înfiinţat Poliţia locală în luna ianuarie şi au prevăzut că instituţia nu va funcţiona, dacă nu se vor face noi angajări şi dacă nu se găsesc bani pentru şcolarizarea agenţilor, care ar fi trebuit să aibă atribuţiuni extinse. La mai bine de trei luni de la înfiinţare , Poliţia locală funcţionează doar pe hârtie, pentru că, în practică, lucrurile nu s-au schimbat cu nimic. Foştii comunitari ar fi trebuit să meargă la şcolarizare timp de trei luni, la cursuri care costă 5000 de lei de persoană. Eugen Hainagiu, şeful Poliţiei locale Alexandria spune că niciun agent nu a făcut curs de şcolarizare şi nici nu va face curând: “ Am primit o solicitare din partea şcolii din Slatina, unde suntem arondaţi, să transmitem câţi agenţi vor fi trimişi la cursuri anul acesta . Le-am transmis că nu trimitem niciun agent, pentru că nu sunt bani”.Şcolarizarea celor 43 de agenţi care constituie partea operativă a Poliţiei locale ar fi costat bugetul local 215.000 lei, bani care nu s-au găsit în visteria locală.

Agenţii poartă aceleaşi uniforme

Nici resurse financiare pentru schimbarea uniformelor  agenţilor locali nu s-au găsit.  Angajaţii poliţiei locale poartă aceleaşi uniforme pe care scrie “ Poliţia comunitară”. Şeful Poliţiei locale spune că cea mai la îndemână soluţie, din punct de vedere financiar, ar fi înlocuirea însemnelor şi păstrarea actualelor uniforme. “ O să facem şi noi cum s-a mai făcut prin alte părţi din ţară. Să scrie pe uniforme << Poliţia locală>> în loc de << Poliţie comunitară>>”, a mai spus Eugen Hainagiu. Pentru că nu sunt specializaţi, agenţii locali nu desfăşoară, aşa cum prevede legea , activităţi de control în domeniul mediului, construcţiilor sau comerţului.  Practic, activitatea agenţilor se rezumă la ceea ce au făcut şi înainte de înfiinţarea Poliţiei locale.

Poliţia locală are nevoie de 62 de agenţi pentru a funcţiona

Şeful Poliţiei locale spune că instituţia nu are cum să funcţioneze, dacă nu se fac angajări. “ Aşteptările oamenilor sunt mari, dar cu personalul pe care îl avem , nu putem . Noi am avea nevoie de 62 de agenţi pentru a funcţiona la parametrii minimi. Primăria a înaintat către ANFP organigrama după care ar putea funcţiona Poliţia locală. Deocamdată nu s-a  dat un răspuns şi nu se ştie când se va da”, a adăugat Eugen Hainagiu, şeful Poliţiei locale.
CIFRA

215.000 lei

215.000 lei ar trebui să se aloce din bugetul local pentru şcolarizarea agenţilor locali la şcoala de la Slatina, dar deocamdată aceştia bani nu s-a găsit.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite