Alexandria, centru universitar de falsificare a diplomelor!?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalul primelor universităţi înfiinţate în Alexandria, “ Alexandru Ghica” şi Europa Ecor revine în actualitate. Rectorul Mina Dobronăuţeanu, acuzat că a coordonat  falsificarea a peste 15.000 de diploma de bacalaureat şi licenţe univeristare  la centrele universitare din Alexandria este judecat în stare de libertate.

 “ Alexandru Ghica” şi Europa Ecor au fost primele facultăţi apărute în Alexandria după 1990. Instituţiile au funcţionat pe strada Libertăţii în clădirea de lângă centrul de pâine Interagro şi pe aici s-au perindat sute de studenţi .  Universităţile au funcţionat legal, doar în intervalul 2000-2002, după acest an intrând în lichidare. Acest lucru nu l-a împiedicat de rectorul Dobronăuţeanu să  continuie în cele două centre fabricarea de diploma de bacalaureat , licenţe univeristare şi alte documente oficiale. Reţeaua rectorului Dobronăuţeanu racola persoane din toată ţara, nu numai din Alexandria , care doreau să obţină licenţe şi le întocmea dosare de  absolvire a facultăţilor de  petrol şi gaze, inginerie, ştiinţe economice, drept, management,  contabilitate şi informatică de gestiune, stomatologie, medicină, fără ca persoanele respective să fi urmat cursurile acestor facultăţi.  Pentru obţinerea diplomei de licenţă, reţeaua lucra în colaborare cu univeristăţi mari din ţară, precum Univeristatea de Vest timişoara, Univeristatea Hyperion Bucureşti sau Valahia Târgovişte.

Falsificau orice fel de documente

Fabrica de diploma creată la Alexandria de Dobronăuţeanu falsifica  orice fel de documente, de la cărţi de identitate , până la diplome univeristare.  Una din persoanele cercetate în dosar, alături de rector, este Corina Badea, acuzată că racola clienţi dintre cunoştinţele şi colegii ei de muncă. Comisionul acesteia varia între 100-300 de lei şi 150 de euro. Corina Badea contrafăcea orice document, alături de concubinul ei, Petru Sulim, un alt nume implicat în scandal.
Preţul unui document de absolvire era între 200 şi 500 de euro, în funcţie de nivelul studiilor pentru care cumpărătorii voiau recunoaşterea profesională.

A continuat afacerea şi după ce a intrat în vizorul poliţiei

Afacerea cu diplome false a rectorului Dobronăuţeanu a intrat în vizorul poliţiei în 2009, dar potrivit organelor de anchetă el a continuat escrocheriile. Faptele acestuia au fost confirmat de interceptările SRI şi de percheziţia procurorilor la sediul funcţiilor deţinute de rector. Chemat ieri la Tribunalul Bucureşti , rectorul Mina Dobronăuţeanu a cerut să fie cercetat în stare de libertate, invocând opt boli cronice.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite