Alexăndrenii vor fi număraţi de probă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Alexandria, Buzescu, Purani şi  Şoimu începe săptămâna aceasta  recensământul de probă, o avanpremieră a recensământului populaţiei din luna octombrie.Şase recenzori de la DJS Teleorman vor bate la porţile locuitorilor din cele patru localităţi pentru completarea chestionarelor de recensământ.

Recensământul de probă se va desfăşura în perioada 7-16 mai. În Teleorman, vor fi număraţi şi intervievaţi, de probă, locuitorii din şase sectoare. “ Recensământul de probă are ca scop pregătirea recensământului din toamnă. La noi în judeţ sunt şase sectoare. Este vorba despre trei sectoare din Alexandri. Va fi un sector din comuna Buzescu, care are o populaţie preponderent rromă, un sector din satul Şoimul, comuna Smârdioasa, şi altul din satul Purani, comuna Vităneşti. Un sector  înseamnă 100 de locuinţe, dar nu mai mult de 300 de persoane.” ne-a spus Gelu Mortaispu, directorul Direcţiei Judeţene de Statistică Teleorman.

În activitate au fost cooptaţi doar şase recenzori, care fac parte din personalul DJS Teleorman. “ Ţinând cont de timpul scurt de lucru şi de sarcinile concrete ce le revin recenzorilor, s-a convenit, la nivelul MAI, ca recenzorii să fie selectaţi din rândul personalului de la Statistică”, a mai spus dircetorul DJS Teleorman. Potrivit acestuia, timpul alocat recensământului de probă este destul de scurt, iar volumul de muncă pentru un recenzor este destul de mare. “ Fiecare recenzor va trebui să parcurgă un sector cu 100 de locuinţe în 10 zile”, a adăugat directorul Mortaispu.  Înainte de recensământ, fiecare recenzor va trebui să facă o deplasare în sector pentru a-şi anunţa vizita celor pe urmează să-i chestioneze.

Un chestionar are 30 de pagini

Alexăndrenii şi locuitorii din cele trei sate care vor fi vizitaţi de recenzori, vor trebui să răspundă la multe întrebări. “ Fiecare recenzor se va  prezenta în faţa celui recenzat cu un formular de bază care are 30 de pagini. Mai sunt o serie de formulare anexă, auxiliare şi centralizatoare. Anexa se completează la locuinţele care au mai mult de patru persoane, auxiliarele sunt pentru cei care locuiesc temporar sau lipsesc temporar din locuinţă” a mai spus directorul DJS Teleorman

În urma recensământului, se va întocmi un raport cu problemele întâmpinate în teren şi propunerile conturate care se vor centraliza la nivel naţional.

CITIŢI  MAI MULT ÎN EDIŢIA DE MÂINE A ADS ALEXANDRIA 

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite