Alexăndrenii vor avea un centru permanent de colectare a frigiderelor şi televizoarelor vechi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul va fi deschis de primărie în colaborare cu RoRec
Centrul va fi deschis de primărie în colaborare cu RoRec

Primăria Alexandria în colaborare cu RoRec va înfiinţa un centru permanent de colectare a deşeurilor electrice şi electronice. În plus, tot ca măsură de ecologizare a oraşului, edilii au stabilit  zone speciale pentru depozitarea deşeurilor animale şi a celor provenite din construcţii.

Faptul că Alexandria a câştigat anul trecut un premiu special în cadrul competiţiei „ Capitala Verde a României” în 2010, i-a ambiţionat pe edili să aspire la titlul suprem din competiţia care se ţine anual. În această direcţie au fost luate o serie de măsuri menite să transforme Alexandria într-un oraş eco. „ În cel mai scurt timp vom înfiinţa în oraş un centru permanent de colectare a deşeurilor electrice şi electronice. Suntem în faza de obţinere a autorizaţiei de construcţie, iar proiectul este derulat în parteneriat cu RoREc”, ne-a spus primarul Drăguşin. Alexndrenii vor putea duce la acest centru, care după promisiunea edililor va fi funcţional în câteva luni, frigiderele, televizoarele şi toată aparatura veche.  Centrul va funcţiona ca un serviciu comunitar şi va veni în întâmpinarea persoanelor care vor înţelege importanţa  debarasării în mod responsabil de deşeurile electrice şi electronice. „  Din punct de vedere  al legislaţiei UE este ilegal să arunci astfel de deşeuri la ghenele de gunoi menajer. Colectarea selectivă şi reciclarea DEE sunt de o mare  importanţă, având în vedere caracterul nociv al  acestora, de 10 ori mai mare decât al deşeurilor menajare”  explicat Andreea Idriceanu, reprezentantul RoRec. În prezent , media de colectare a deşeurilor electrice şi electronice este în Alexandria sub 1,5 kilograme de DEE pe persoană , iar potrivit normelor Uniunii Europene, media de colectare ar trebui să fie de 4 kilograme de DEE pe persoană.

Zona speciale de depozitare a deşeurilor animele şi din construcţii

Tot în direcţia ecologizării urbei, edili au stabilit locuri speciale pentru depozitarea deşeurilor animale şi a celor provenite din construcţii. Astfel , alexăndrenii vor duce deşeurile rezultate din construcţii la ieşirea din oraş spre Bucureşti unde au fost amenajate două  platforme. Deşeurile animale vor fi duse  în trei zone: lângă şoseaua de centură spre Zimnicea , lângă DE 70 spre Bucureşti şi  între Alexandria şi Nanov, de-alungul râului Vedea.
Serviciul Alexsal Prest va urmări respectarea acestor locaţii. „ Noi am identificat zonele unde oamenii obişnuiesc să arunce deşeurile. Avem pazinici acolo şi cei care vor fi prinşi să îşi duc deşeurile în locuri neautorizate vor fi amendati”, ne-a spus Daniel Dincă, directorul Alexsal Prest, serviciul de salubrizare din Alexandria.
CIFRA
4
4 kilograme de DEE pe cap de locuitor ar trebui să se colecteze în Alexandria, conform legislaţiei UE.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite