Alexăndrenii refuză administrarea blocurilor după model francez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar două asociaţii din Alexandria au încheiat contract cu SC Administrare Imobile , societatea înfiinţată de primărie pentru a administra imobilele după model francez. În ciuda refuzurilor venite de la majoritatea asociaţiilor, edilii nu se lasă: vor trimite angajaţi la uşile alexăndrenilor pentru a-i convinge să încheie contract cu societatea.


Victor Draguşin, primarul Alexandriei s-a declarat dezamăgit de modul în care oferta Administrare Imobile a fost primită de alexăndreni. Iniţiativa inedită a edililor, care nu s-a mai aplicat în niciun oraş din ţară, a vizat crearea unei societăţi care să se ocupe de tot ceea ce înseamnă administrarea imobilelor,de la încasarea sumelor la căldură, până la anvelopări de blocuri, zugrăveli , reparaţii şi inclusiv menaj casnic, totul contra cost. Societatea a fost înfiinţată, oferta a ajuns la asociaţiile de locatari, dat răspunsul a fost negativ.”Ne confruntăm cu o lipsă de interes din partea asociaţiilor. Cred că mesajele au ajuns trunchiate la cetăţeni din partea comitetelor executive care nu au înţeles sau nu au vrut să înţeleagă ce face această societate” a spus edilul-şef.
Faptul că la o lună de la demararea operaţiunii „ Adminstrare-Imobile” doar două asociaţii din totalul de aproximativ 90 , au  încheiat contract, nu îi opreşte pe edili să meargă mai departe. „ Trecem la pasul doi. Acolo unde răspunsurile au venit negative sau nu au venit deloc , salariaţii de la Administrare Imobile vor merge direct la uşile oamenilor să le explice despre ce este vorba” a mai spus primarul. Acolo unde peste 50% vor fi de acord, se va încheia contract cu societatea nou creată. Pe lângă serviciile, contra cost, oferite de Administrare Imobile, societatea va oferi carte de muncă pentru administrator şi femeia de serviciu.Municipalitatea promite că pentru administrare şi femeia de serviciu se va plăti 10 lei de apartament, mai puţin decât în prezent, când aceeaşi sumă e percepută la persoană.

Alexăndrenii se tem de costuri ascunse

Reprezentanţii asociaţiilor susţin că au făcut şedinţe cu locatari în care le-au prezentat oferta societăţii. „Nu au fost de acord. Oamenii se tem de costuri ascunse. Se gândesc că, dacă încheie contract, vor fi nevoiţi pe urmă să accepte reparaţii sau investiţii propuse de societate şi să plătească obligatoriu cât li se impune.Se tem de costuri ascunse”, ne-a spus Ioan Rotaru, administrator al Condominiului 94.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite