Alexăndrenii petrec acasă de 1 decembrie !

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexăndrenii se pregătesc să petreacă Ziua Naţională a României acasă, pentru că nu îşi permit sejururile de 1 decembrie oferite de agenţiile de turism din oraş.

Operatorii spun că nu au avut cereri pentru ofertele de 1 decembrie, chiar dacă preţurile sunt reduse cu 30% faţă de anul trecut.
Un sejur de două nopţi, la Alba Iulia, de Ziua Naţională, la un hotel de două stele, a costat anul acesta 140 de lei de persoană. Tot pentru două nopţi, dar la Bran, la un complex turistic de trei stele, un alexăndrean ar fi trebuit să scoată din buzunar 180 de lei. Oamenii nu s-au înghesuit deloc la agenţiile de turism din oraş. „Nu mai are lumea bani. Cei care au venit s-au interesat pentru Crăciun şi Revelion, pentru 1 Decembrie, nu. Chiar şi pentru sărbători, vânzările sunt mai scăzute cu 20-30% faţă de anul trecut”, ne-a spus Floarea Călin, reprezentanta unei agenţii de turism din oraş. Cum Ziua Naţională a României a picat în acest an în mijlocul săptămânii, operatorii se aşteptau ca numărul celor care se vor interesa de ofertele de 1 Decembrie să fie mai scăzut decât în anii trecuţi, când sărbătoarea s-a legat de week-end şi oamenii au profitat de mini-concediul de trei zile.

Ziua naţională la un grătar

Lipsa banilor este motivul principal pentru care alexăndrenii au zis „pas” în faţa ofertelor de 1 Decembrie. „Anul trecut am plecat la munte două zile. Anul acesta nu am putut. Cu liberele aş fi rezolvat-o, dar de unde bani? Abia dacă vom găsi pentru sărbătorile de Crăciun. O să stăm acasă, ne odihnim”, ne-a spus Ionuţ Jianu, un alexăndrean de 35 de ani. Cei mai mulţi alexăndreni vor petrece 1 decembrie în faţa televizoarelor, iar cei care nu ţin post spun că vor marca sărbătoarea cu un grătar în faţa blocului. „Ieşim cu vecinii la grătar. Bem o bere, mâncăm un mic şi gata ziua”, ne-a spus şi Victor Stamate, un alt alexăndrean care va petrece ziua naţională acasă.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite