Alexăndrenii îşi vor putea evalua, gratuit, familia la psihoterapeut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cabinet individual de psihoterapie împreună cu Asociaţia „ Mai mult zâmbet” şi în parteneriat cu Direcţia pentru Protecţia Copilului au lansat un proiect inedit-„ Anul familiei armonioase”. Iniţiatorul propune şedinţe gratuite de evaluare a familiilor, crearea unui grup de suport pentru familiile aflate în dificultate şi înfiinţarea Şcolii părinţilor.


Iniţiativa lansării „ Anului familiei armonioase”( 15 mai 2011-15 mai 2012 ) la Alexandria  a venit din partea psihologului Adriana Neda, psihoterapeut de familie si cuplu care a considerat, date fiind statisticile îngrijorătoare în ceea ce priveşte instituţia familiei, că este momentul să tragă un semnal de alarmă asupra importanţei instituţiei familiei. „ Iniţiativa acestui proiect vine din nevoia de a avea familii sănătoase, armonioase. Din ceea ce am văzut la cabinet, din ceea ce am observat direct şi indirect am înţeles că trecem printr-o criză a familiei, atât în ceea ce priveşte relaţiile dintre copii şi părinţi, cât şi în ceea ce priveşte relaţiile de cuplu. În cadrul acestui proiect ne vom axa pe două aspecte: mesajul pe care îl transmit părinţii copiiilor şi problemele care destabilizează o familie” a spus psihoterapeutul  Adriana Neda.  Iniţiativa cabinetului a fost bine primită de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului ,care a acceptat parteneriatul şi care va furniza un grup ţintă al proiectului. „ Noi avem în evidenţă în acest moment 99 de copii aflaţi în dificultate , fie că vorbim de violenţa în familie, abuzuri de orice natură sau alte problemă. Primul rol al instituţiei noastre va fi să furnizăm iniţiatoarei proiectului un grup ţintă care va fi constituit din aceşti copii” a spus Olguţa Şefu, directorul adjunct al DGASPC Teleorman .

O şedinţă gratuită de „ diagnosticare” a familiei

Dincolo de copiii sau persoanele aflate în atenţia DGASPC Teleorman, proiectul psihoterapeutului Adriana Neda se adresează tuturor alexăndrenilor care vor să-şi evaluaeze familia sau care au nevoie de un specialist. „ Am început proiectul prin promovare cu afişe şi flyere. Vom continua cu o şedinţă gratuită pentru genograma, identificarea temei de familie.  Cei care vor o astfel de şedinţă pot veni la cabinetul din strada  Libertăţii, bloc L8-L9 din Alexandria. Vom înfiinţa pe parcursul Anului Familiei Armonioase un grup de susţinere pentru familiile care trec prin traume , cum ar fi deces , divorţ sau boală.” a mai adăugat psihoterapeutul iniţiator al proiectului.
Cel mai ambiţios deziderat al Adrianei Neda este înfiinţarea unei Şcoli a părinţilor. „ Vreau să înfiinţez o astfel de şcoală, un proiect amplu care se adesează părinţilor  cu copii de toate vârstele. Va fi nevoie de finanţare şi soluţia este obţinerea unor fonduri europene” a declarat psihoterapeutul.

Statistici îngrijorătoare

Potrivit IPJ Teleorman , de la începutul anului au fost înregistrate 10 cazuri de violenţă în familie. 99 de copiii au ajuns în atenţia DGASPC , victime ale violenţei şi abuzurilor. Tot anul acesta, s-au destrămat  aproximativ 150 de familii. Toate date dovedesc faptul că familia are nevoie de sustinere .

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite