Alexăndrenii fură apa din calorifere!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Constantinescu, directorul Terma Serv
Traian Constantinescu, directorul Terma Serv

Terma Serv a început săptămâna aceasta furnizarea căldurii  şi încă din prima zi au apărut şi problemele.Conducerea societăţii acuză abonaţii că fură apa din calorifele şi o folosesc pentru baie sau pentru spălatul rufelor.

Traian Constantinescu, directorul Terma Serv susţine că se fură apă din caliorifere în toate zonele oraşului, fără nici o excepţie, iar „infracţiunea” se constată la centralele de cartier unde preasiunea apei scade în anumite intervale orare. Adică, dimineaţa, când alexăndrenii se pregătesc pentru servici, şi seara, când revin acasă. „ Noi avem la centrele registre cu temperatura apei, cu presiunea şi cu adaosul. Nouă ne scade presiunea în centrale dimineaţa, în jurul orelor 6.00-7.00 şi suntem nevoiţi să băgăm apă până 10 metri cubi, în condiţiile în care un consum normal ar fi de 2-3 metri cubi. Presiunea revine la normal după 7.00 şi scade iar seara, după orele 16.00-17.00, când iar trebuie să băgăm adaus de apă. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că abonaţii folosesc apa pentru spălat” , se plânge directorul Traian Constantinescu.
Societatea ajunge să plătească în lunile de iarnă 300.000 de lei la apă, pentru consumul de la centrale, iar 30% din această sumă este contravaloarea apei sustrase din calorifere. În iernile trecute, Terma Serv a căutat soluţii pentru a-i forţa de abonaţi să nu mai fure apa. „ Am folosit albastru de metil, am pus în apă şi am crezut că în acest fel nu vor avea cum să se mai spele cu ea. M-au reclamat la OPC că şi-au albăstrit hainele cu apa, deşi nu au voie să o folosească. ”, a mai spus directorul societăţii. Pentru a stopa furturile din caliorifere în această iarnă, conducerea societăţii încearcă să găsească soluţii noi. Mai exact, alte substanţe care să coloreze apa în aşa fel încât alexăndrenii să nu o mai folosească la spălat. „ Noi facem apel la bunul simţ al oamenilor şi sperăm că înţeleagă. Dacă nu, încercăm să găsim alte soluţii.” mai spune directorul.

Din calorifer, prin furtun, direct în cadă

Alexăndrenii recunosc că folosesc apa din calorifere pentru spălat. Sub protecţia anonimatului, un abonat de la etajul IV al unui bloc din Alexandria ne-a povestit cum sustrage apa caldă şi pentru ce o foloseşte : „ Am un furtun la caloriferul din baie şi o las să curgă în cadă. Mă spăl şi eu ca omul. Nu e limpede, e un pic colorată de la rugina de pe ţevi, dar eu mă spăl de ani buni şi nu am păţit nimic. Ce să facem, dacă nu avem apă caldă? Pentru spălat rufe eu nu folosesc, dar am vecinii care folosesc, mai ales pentru rufe mai colorate, că alea albe se izinesc” ne-a spus alexăndreanul.
În Alexandria nu se mai furnizează apă caldă de aproape 8 ani. 80% dintre apartamente s-au debranşat de la acest serviciu, iar pentru cele 20% de apartamente rămase abonate Terma Serv a sistat furnizarea din motive tehnice. „ Rămăseseră foarte puţini abonaţi pe o scară, nu aveam cum să mai dăm , pierderile ar fi fost foarte mari”.

CIFRA
90.000 de lei
Atât plăteşte Terma Serv în lunile de iarnă pentru furturile de apă din calorifere. Suma reprezintă 30% din totalul facturii la apă pe care o plăteşte societatea.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite