Alexăndrenii de pe Negru-Vodă şi Alexandru Ghica, poluaţi fonic!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de tiruri tranzitează zilnic strada Alexandru Ghica
Zeci de tiruri tranzitează zilnic strada Alexandru Ghica

Străzile Alexandru Ghica şi Negru Vodă sunt străzile cu cel mai ridicat grad de poluare fonică din Alexandria, potrivit unui raport efectuat de Agenţia pentru Protecţia Mediului Teleorman (APM).

Măsurătorile de zgomot efecuate în traficul rutier până în luna octombrie au stabilit că nivelul de zgomot produs de traficul rutier din mediul urban depăşeşte limitele maxime admisibile. “Măsurătorile au fost efectuate în toate oraşele din judeţ, în conformitate cu Programul de monitorizare a nivelului de zgomot urban în perioada ianuarie-octombrie 2010. Ca urmare a inregistrării unor depăşiri semnificative pe unele străzi, primăriile urbane au fost informate să ia măsuri privind limitarea vitezei în trafic, introducerea de sensuri unice, restricţionări şi redirecţionări de trafic greu”, a spus Mirela Roşu, purtătorul de cuvânt al APM Teleorman.
Oamenii care locuiesc pe strada Alexandru Ghica din Alexandria se plâng că zgomotul produs de tirurile şi tractoarele care le trec de nenumărate ori pe zi, pe lângă case, este greu de suportat. “Vă daţi seama că mă deranjează zgomotul provocat de maşinile astea mari. Trec zeci de camioane pe zi. Nici noaptea nu se potolesc ca să ne putem odihni şi noi liniştiţi. După ce că fac gălăgie oricum, mai şi claxonează” a spus nemulţumită Maria Măgureanu, o bătrână care locuieşte pe strada Negru Vodă.
O altă bătrână, se teme să nu cadă casa pe ea. “Dacă vedeţi cum sunt de crăpaţi pereţii din casă, vă speriaţi. Se cutremură pământul când trec tirurile.  Îmi e frică să nu cadă casa pe mine din cauza lor” ne-a spus Niculina Mihai, o locatară de pe strada Alexandru Ghica.


Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite