Alexăndrenii au sărbătorit Ziua Naţională cu fasole, cârnaţi şi vin fiert!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ziua Naţională la Alexandria
Ziua Naţională la Alexandria

În prima zi veritabilă de iarnă, câteva sute  de alexăndreni s-au adunat pe platoul din faţa Prefecturii Teleorman pentru a sărbători Ziua Naţională a României. Oamenii au îndurat un ger năprasnic, cu gândul la fasolea şi cârnaţii pregătiţi de primărie.

Spre deosebire de anii trecuţi , când manifestarea de 1 decembrie era un bun prilej pentru oficialităţi de a se afişa în faţa mulţimii, anul acesta, numărul persoanelor publice din judeţ prezente la momentul aniversar a fost redus. Doar prefectul judeţului Teodor Niţulescu, primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin, vicepreşedintele CJ , Ilie Bălan, trei parlamentari şi câţiva directorii de servicii descentralizate au salutat imnul naţional de Ziua Unirii şi au depus coroane la monumentul din faţa Prefecturii Teleorman. Absenţa oficialităţilor nu i-a interesat însă pe alexăndreni care au venit în număr mare la sărbătoare pentru a se bucura de porţia de fasole şi de paharul cu vin fiert oferit de edili. Sute de alexăndreni au aşteptat nerăbdători să se încheie momentul festiv pentru a da iama în cele 3000 de porţii de fasole cu cârnaţi pregătite de Primăria Alexandria pentru a marca Ziua Naţională a României. Edilii au pregătit şi 150 de litri de vin pentru a-i încălzi pe alexăndrenii care au venit la manifestare.


„ Am venit mai mult pentru fasole, recunosc. Este frumos că pe toată criza asta primăria a găsit bani să pregătească aşa ceva. Nu o să ajungă pentru toată lumea, dar mă duc şi eu să văd  dacă apuc”, ne-a spus Viorica Lepădatu, o pensionară de 65 de ani.


Geta Iepure , o alexăndreancă de 30 de ani a venit să guste fasolea de la primărie împreună cu cei doi copii. „ Vin în fiecare an cu copii să le arăt manifestările naţionale de Ziua României şi să le spun semnificaţia zilei”,  a spus femeia. Unii dintre participanţii la sărbătoare  au renunţat şi la post pentru a gusta fasolea cu cârnaţi. „ Azi nu mai ţin post că îmi e prea poftă să gust din cârnaţi. Dar azi. De mâine o să intru din nou în post”, ne-a spus Florina Neda, de 58 de ani.
Cele 3000 de porţii pregătite de primărie s-au dovedit a fi suficiente pentru alexăndrenii veniţi la manifestare, care au îndurat frigul mai uşor după ce au gustat din vinul fiert oferit de edili.

image

Spectacol la -2 grade!

Sătui după ce au mâncat fasolea cu cârnaţi şi înveseleţi după două –trei pahare de vin fiert, alexăndrenii au asistat la spectacolul oferit de Ansamblul Burnasul. În acorduri de muzică populară, câţiva alexăndreni au trecut şi la dans. Roşii în obraji şi cu pahare de vin în mână, oamenii s-au declarat mulţumiţi de cadou făcut de edili cu prilejul  Zilei Naţionale a României. „ Aşa da sărbătoare. Cu mâncărică, cu băutură, cu muzică, să tot petreci. La mulţi ani, România!”, ne-a spus Vasile Dobrin, un alexăndrean fericit.

VEZI ŞI GALERIE FOTO

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite