Alexăndrenii au liber la debranşări şi după 1 septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Terma  Serv a decis să dea liber la debranşări şi după data de 1 septembrie, deşi în urmă cu două săptămâni  anunţase că aceasta va fi data limită pentru depunerea cererilor de ieşire din sistemul centralizat de încălzire.

Conducerea societăţii spune că motivul pentru care s-a răzgândit îl reprezintă numărul mare de cereri, dar şi faptul că sistemul nu  va mai funcţiona oricum, iarna viitoare. “ Am decis să eliminăm termenul limită. Cei care vor să se debranşeze o pot face şi în septembrie” a spus Traian Constantinescu , directorul Terma Serv. De la începutul sezonului de debranşare, peste 750 de alexăndreni au ieşit din sistemul centralizat de încălzire şi cererile curg în continuare la sediul societăţii. Dacă la acest moment mai sunt în sistem aproximativ 6000 de apartamente, din totalul de 15.000, se estimează că, la iarnă, vor mai rămâne branşaţi mai puţin de 5000. În ciuda controverselor legate de taxa de debranşare pe care sunt nevoiţi să o plătească alexăndrenii pentru a ieşi din sistemul care oricum nu mai funcţionează, Terma Serv menţine tarifele. Cei care vor să se debranşeze plătesc o taxă cuprinsă între 200 şi 250 de lei, în funcţie de numărul camerelor. Pe lângă taxă, alexăndrenii care vor să iasă din sistemul centralizat de încălzire trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să fie cu plata căldurii la zi, să aibă acordul vecinilor şi să  semneze un angajament că, după debranşare, nu va interveni asupra instalaţiei de încălzire .

Amenzi pentru cei care se debranşează singuri

Pe lângă cei peste 750 de alexăndreni care s-au debranşat oficial, achitând taxele către Terma Serv, se estimează că alte câteva zeci s-au debranşat pe cont propriu. “ Ştim că sunt oameni care şi-au tăiat singuri ţevile şi calorifele şi s-au debranşat pe cont propriu. Este o încălcare a legii. Îi avertizăm că vom trece la amenzi şi amenzile sunt de peste 1000 de lei” a mai spus directorul societăţii.

CIFRA

6000
Doar 6000 de apartamente au mai rămas în sistemul centralizat de încălzire din Alexandria  din totalul de 15.000.






Alexandria



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite