Alexăndrenii , prea săraci chiar şi pentru ofertele reduse de Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agenţia de voiaj CFR aşteaptă clienţi
Agenţia de voiaj CFR aşteaptă clienţi

Alexăndrenii nu se înghesuie la agenţiile de turism din oraş în căutarea de oferte pentru Crăciun şi Revelion.Chiar dacă operatorii de turism au redus preţurile la pachete de sărbători, atât în ţară, cât şi în străinătate, cu 20%, cererile sunt mai mici cu 30% faţă de anul trecut.

Unele agenţii de turism din oraş nu au vândut până la această dată nici un pachet turistic pentru sărbătorile de iarnă. Este cazul agenţiei de voiaj CFR din Alexandria, unde alexăndrenii intră zilele acesta doar pentru a consulta oferta. „Vin oameni aproape zilnic, se uită, întreabă, dar nu cumpără. Motivul este lipsa banilor. Pînă la această dată nu am vândut nici un pachet pentru Crăciun sau Revelion. Este posibil ca oamenii să aştepte până în ultima lună, reduceri care pot fi de până la 13% la pachete”, ne-a spus Floarea Călin, reprezentanta agenţiei CFR.  Agenţia a redus anul acesta preţurile cu 20%. Cea mai ieftină variantă de petrece a Revelionului la munte ar fi staţiunea Sovata, unde un pachet de 4 nopţi costă 540 de lei pe persoană, cu demipensiune.
Croazieră pe ocean sau Revelion în Dubai  sunt cele mai exotice oferte pentru sfârşitul de an. Pentru a petrece Revelionul pe vas, în croazieră, un alexăndrean ar trebui să scoată din buzunar aproape 700 de euro, iar pentru şapte nopţi în Dubai, la un hotel de cinci stele, preţul este de 1040 de euro pe persoană. Deocamdată nu s-au găsit doritori.
Nici la SIND România nu s-au vândut pachete, dar aici motivaţia este alta. Filiala locală de Alexandria  a SIND România nu a primit ofertele pentru Revelion. „Cel mai probabil le vom primi după 15 noiembrie”, ne-a spus reprezentantul SIND România.

Austria , destinaţia preferată de Revelion

Puţinii alexăndreni care vor să petreacă Revelionul în străinătate, preferă Austria şi Bulgaria. „Noi am făcut un top pe baza cererilor primite de la clienţi şi primele opţiuni sunt Austria şi Bulgaria. România vine abia pe locul trei, urmată de Slovacia şi Slovenia”, ne-a spus Cristi Pitulice, managerul filialei Edelweiss de la Alexandria. Reprezentantul agenţiei spune că a venit în acest an cu pachete turistice mai ieftine cu 15-20%, dar cererile sunt mult mai mici. „Dacă anul trecut se concretizau cam 50% din cereri, acum cel mult 20% se concretizează. Cam 160 de persoane au venit să cumpere bilete în acest sezon, din tot judeţul şi majoritatea au ales Austria sau Bulgaria”, a mai adăugat managerul. Cea mai scumpă ofertă este „Sky &Wellness în Austria” , al cărei preţ ajunge la 1600 de euro pentru 7 nopţi de cazare, cu demipensiune şi tratament Spa incluse. Cea mai ieftină oferă a agenţiei este „Revelion la Harghita Băi”, cu 150 de euro de persoană pentru 4 nopţi de cazare.
Reprezentantul agenţiei spune că, pe fondul crizei, s-au schimbat şi opţiunile în ceea ce priveşte hotelurile: „Clineţii noştri fideli care optau înainte pentru hoteluri de trei stele, caută acum hoteluri de două stele sau pensiuni”.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite