A început montarea centralelor termice de scară!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
S-a turnat platforma pentru centrală
S-a turnat platforma pentru centrală

Primii beneficiari vor fi locatarii blocurilor 328 şi 329 care stau acum în frig, din cauza unei defecţiuni la  conducta care trece pe sub artera principală din oraş.Coşmarul frigului din apartamente se va încheia până la Crăciun, promite Terma Serv care vrea să extindă montarea centralelor şi la alte blocuri .

Locatarii blocurilor 328 şi 329 stau  în frig de la începutul acestui sezon rece, din cauza unei fisuri pe conducta  care leagă imobilele de centrala de cartier . Edilii au ajuns la concluzia că defecţiunea nu se poate repara, pentru că acest lucru ar presupune spargerea străzii Dunării şi în consecinţă blocarea arterei principale  de circulaţie din oraş. Soluţia găsită de Terma Serv şi Primăria Alexandria a fost montarea unei centrale termice de bloc, care să deservească ambele imobile. Lucrările au demarat în aceste zile şi ar urma să fie gata până la Crăciun, după cum promite Traian Constantinescu, directorul Terma Serv  : “ Se lucrează la centrala de la blocul 329. S-a turnat platformă, vom aduce containerul în care vom pune centrala şi după estimările noastre, investiţia va fi gata până la Crăciun.” Costul centralei se  ridică la 2 milioane de lei , iar investiţia va fi suportată de către Terma Serv urmând ca după montare, beneficiarii să achite centrala în rate lunare. Ratele la centrală se vor situa între 50 şi 100 de lei, în funcţie de perioada stabilită pentru achitarea acesteia, dar chiar şi cu această rată inclusă în factura lunară la întreţinere, beneficiarii vor plăti mai puţin decât au plătit până acum. “Facturile vor fi mai reduse cu aproximativ 30%”, mai promite directorul Traian Constantinescu.
Sătui de frigul pe care îl îndură de la începutul iernii, locatarii din blocurile 328 şi 329 aşteaptă ca investiţia să se finalizeze cât mai curând pentru a putea petrece sărbătorile de iarnă cu calorifere calde. “ Am văzut că au început lucrările. Foarte bine. Să sperăm că termină cât mai reped,e că  am stat destul în frig”, ne-a spus Elena Chirilă, administratorul blocului 329.

Se aşteptă cereri de la alexăndrenii care vor centrale

În paralel cu montarea centralei termice la blocul 329,  Terma Serv a început să lucreze şi la blocul 304 de pe strada Av. Alexandru Colfescu.” Am început şi aici, pentru că am avut cereri de la locatari. Urmează blocul H2, pentru că şi de aici am primit cereri. Noi aşteptăm şi alte blocuri care vor să beneficieze de centrală la scară, să facă cereri”, a spus directorul Traian Constantinescu.  Intenţia municipalităţii vizează achiziţionarea a 180 de centrale, printr-un credit furnizor, urmând ca centrele să fie achitate de beneficiari, în rate lunare, pe parcusul a  doi-trei ani. Scopul avut în vedere de edili este reducerea pierderilor din sistemul centralizat de încălzire, vechi de zeci de ani, care a ajuns păgubos atât pentru beneficiari, cât şi pentru furnizor.


Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite