8 străzi din Alexandria, botezate după nume de domnitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali alexăndreni au aprobat, cu unanimitate de voturi,  un proiect de hotărâre privind atribuirea denumirii unor străzi noi din Alexandria.

Este vorba despre opt străzi care urmează a fi amenajate în parte de nord a oraşului, în zona fostei unităţi militare. În prezent, în zona respectivă nu există nimic, în afara unui teren intravilan. Botezarea străzilor după numele domnitorilor Mihai Viteazul, Ştefan cel Mare, Vlad Ţepeş sau Matei Basarab, este primul pas făcut de autorităţile locale pentru dezvoltarea în zona fostei unităţi militare a unui nou cartier. „ Trebuia să denumim străzile respective pentru a putea să trecem la următoarea etapă care este aducerea utilităţilor în zonă,  Toate utilităţile vor fi îngropate, inclusiv reţeaua de energie electrică, fiind mult mai protejată în acest mod. Abia apoi vom trece la asflatarea străzilor şi aleilor.” ne-a spus Mihail Mitroi, arhitectul şef al Primăriei Alexandria. Cartierul din prelungirea zonei Peco de la marginea Alexandriei va cuprinde locuinţe şi sedii de instituţii. „ Aici vor fi instituţii, servicii, se vor construi locuinţe individuale şi colective”,ne-a mai spus Mihail Mitroi arhitectul-şef. Una dintre instituţiile care îşi va găsi loc în zona respectivă  este Tribunalul Teleorman. Pentru locuinţele individuale, autorităţile vor scoate terenuri la licitaţie.  În ceea ce priveşte locuinţele colective, intenţia edililor este de a demara construcţia unor blocuri ANL,  atunci când vor fi alocate sumele necesare.

Noul cartier va prinde contur în 2011

Proiectul de amenajare a noului cartier se va derula pe parcursul anului viitor. Locuitorii din zona Peco, „vecini” cu noul cartier s-au bucurat să afle că zona de la marginea oraşului se va extinde. „ Este un lucru foarte bun, era şi timpul să se extindă şi oraşul nostru. Sper să avem şi centre comerciale aici, că zona este destul de sărăcăcioasă. Cu siguranţă se vor găsui doritori să se mute aici, dacă va fi adus curent, gaze, apă şi tot ce trebuie” ne-a spus Adriana Tulpan, o alexăndreancă de pe şoseaua Turnu Măgurele.

Alexandria



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite