25.000 de lei pentru Festivalul de Teatru Tânăr „ Ideo Ideis”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Alexandria a încheiat un parteneriat cu Asociaţia TETA, cea care a înfiinţat Festivalul de Teatru Tânăr „Ideo Ideis” de la Alexandria. Municipalitatea sprijină ediţia din acest an a festivalului cu 25.000 de lei din bugetul local.

La iniţiativa primarului Victor Drăguşin, Consiliul local al Alexandriei  a aprobat un proiect de hotărâre privind asocierea cu iniţiatorii Festivalului de teatru „ Ideo Ideis” de la Alexandria , singurul eveniment de amploare din judeţ. Asocierea presupune acordarea unui sprijin de 25.000 de lei pentru organizarea celei de-a VI-a ediţii care va avea loc în luna august a acestui an. „ În condiţiile în care în municipiul Alexandria nu funcţionează nici un teatru, nici un cinematograf, iar desfăşurarea unui festival de teatru necesită susţinere financiară, consider că asocierea dintre municipiul Alexandria şi Asociaţia TETA este necesară”, e explicat primarul Alexandriei.
Asociaţia TETA s-a înfiinţat în iunie 2006 şi tot în acel an a pregătit prima ediţie a Festivalului de Teatru Tânăr „ Ideo Ideis” care a avut un mare succes. Cei doi tineri care au lansat festivalul, Andreea Borţun şi Alexandru Ion,  erau la vremea respectivă elevi de liceu şi l-au impresionat cu iniţiativa lor pe marele actor Marcel Iureş care a acceptat să jurizeze la Alexandria . Ce s-a întâmplat în 2006 când pe scena Casei de Cultură din Alexandria s-au strâns zeci de tinere speranţe ale teatrului românesc a fost doar începutul unui succes numit „Ideo Ideis”.  Festivalul de Teatru Tânăr a crescut cu fiecare ediţie extinzându-se de la competiţia propriu-zisă, la spectacole cu actori mari şi ateliere de teatru pentru liceeni.

Gongul „ Ideo Ideis” va bate pe 2 august

Anul acesta cea de-a VI-a ediţie a Festivalului „ Ideo Ideis” se va desfăşura în perioada 2-11 august. Sunt aşteptate să se participe la competiţia de teatru, trupe de liceeni din toată ţara. Organizatorii vor include în programul ediţiei din acest an şi spectacole de teatru de excepţie, jucate în afara concursului. „Vom veni anul acesta cu o serie de noutăţi pe care deocamdată nu le putem face publice, dar le vom prezenta înainte de deschiderea festivalului” a spus Alexandru Ion, directorul Festivalului „Ideo Ideis”.

Liceeni din Alexandria se pot înscrie la atelierele de teatru

Organizatorii Festivalului de Teatru Tânăr „ Ideo Ideis” au anunţat că au început înscrierile pentru atelierele de teatru destinate liceenilor.Liceeni din Alexandria se pot înscrie gratuit trimiţând un e-mail la adresa sabina@ideoideis.ro până la data de 15 iulie, cu numele şi numărul de telefon. Atelierele de teatru, în care tinerii pasionaţi de teatru pot învăţa lucruri interesante se vor desfăşura în perioada 3-6  august 2011.







Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite