200 de sindicalişti au protestat, restul au rămas în birouri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

200 de sindicalişti de la filiala judeţeană Cartel Alfa s-au adunat azi dimineaţă pe platoul din Faţa Casei de Cultură din Alexandria pentru a-şi striga nemulţumirile legate de salarii, pensii şi disponibilizări.

Atât liderii, cât şi sindicaliştii s-au arătat jenaţi de numărul mic de protestatari şi şi-au acuzat colegii neparticipanţi la miting de indolenţă.
5600 de membri numără filiala judeţeană a Sindicatului Cartel Alfa, dar numai 200 au venit astăzi să protesteze la Alexandria. Delegaţiile de la Direcţia Judeţeană a Finanţelor Teleorman, Consiliul Judeţean , Poliţia de Frontieră, Sanitas, Terma Serv,Apa Serv, reprezentanţi ai sindicatelor afiliaţi Cartel Alfa, au numărat, fiecare în parte, aproximativ 5-6 oameni. Daniel Neagoe, reprezentantul filialei naţionale a Cartel Alfa, venit de la Bucureşti să fie alături de protestatarii teleormăneni s-a arătat nemulţumit de numărul mic de participanţi: „Regret să constat o aşa mică participare. Este ruşinos că funcţionarii publici, cei mai afectaţi de reducerile salariale şi de disponibilizări, sunt absenţi. Probabil stau în birouri şi se uită la televizor să vadă cum protestează colegii, pentru drepturile lor. Este jenant!”
Şi sindicaliştii la miting au fost revoltaţi de  numărul redus de participanţi. „ Ne facem de râs! Păcat că nu mai există solidaritate, ar trebui să le fie ruşine celor care stau şi se uită. Avem pentru ce protesta, dar din păcate tot mai puţini fac asta. Am 630 de lei salariu, după 32 de ani de muncă ca magazioner la spital. Strigăm şi noi aici, dar cine să ne audă!” ne-a spus Alexandrina Mihalache, de 53 de ani, de la Spitalul Caritas Roşiorii de Vede. O tânără educatoare de la Grădiniţă Plosca a fost şi ea dezamăgită de slaba participare la protest. „ După 10 ani de muncă, am toate gradele , sunt titular şi am un salariu de 800 de lei. Am colegi cu salarii şi mai mici. Nu ştiu de ce nu sunt aici” ne-a spus Nicoleta Frumosu, reprezentantă a SIP FEN Teleorman.
Şefii filialei judeţene Cartel Alfa au recunoscut că nu se aşteptau la aşa slabă participare şi şi-au acuzat colegii care au preferat să rămână în birouri de indolenţă. „ Nu îmi explic gestul lor decât prin faptul că sunt indolenţi. Ar trebui să fie aici, să protesteze alături de noi!” ne-a spus vicepreşedintele Cartel Alfa Teleorman, Ioan Tulpan.

Pensionarii, cei mai numeroşi şi mai nemulţumiţi

În rîndurile celor 200 de protestatari de la Alexandria majoritari au fost pensionarii. Aproximativ 100 de reprezentanţi ai Alianţei Judeţene ai Pensionarilor Teleorman şi ai Sindicatului Pensionarilor Teleorman au venit să-şi strige nemulţumirile legate de pensiile mici. „ Am 450 de lei pensie după 25 de ani de muncă. Dau 150 de lei lunar pe medicamente şi îmi rămân 300 de lei să plătesc ce trebuie şi să mănânc.Aştept pensia ca să împart banii pe unde am datorii. Trăiesc din împrumuturi la Casa de Ajutor” ne-a spus Valeria Ristea, o pensionară de 62 de ani.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite