1 Mai la Dunăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexăndrenii care nu îşi pot permite de 1 Mai să dea o fugă până la mare, pot petrece o zi la Zimnicea, pe malul Dunării.Cei care vor veni aici pot profita de peisajul mirific pe care îl oferă fluviul, pot face o plimbare cu vaporaşul sau o vizită în Bulgaria cu bacul.

Plaja de la Zimnicea şi portul din oraş reprezintă destinaţiile preferate ale multor telormăneni, pe perioada verii. Ca şi pe litoral, şi aici sezonul se deschide la 1 Mai, odată cu încălzirea vremii. Mulţi  aleg să vină la Zimnicea , pe malul Dunării, pentru a admira peisajul pe care îl oferă fluviul sau pentru a sta pe plaja amenajată cu şezlonguri şi umbreluţe. Ambele posibilităţi de distraţie sunt gratis, pentru că intrarea pe plajă şi în port este liberă. “ Merg foarte des vara aici, aproape în fiecare week-end, nu e foarte departe de Alexandria, la o jumătate de oră. Vin cu prietenii la plajă sau pur şi simplu să stăm pe malul Dunării la un grătar”, ne-a spus Mircea Lepădatu, un tânâr alexăndrean de 23 de ani, care a vizitat de multe ori  zona portului Zimnicea.  Un alt punct de atracţie din Zimnicea, situat nu departe de malul Dunării, îl reprezintă ruinele cetăţii Zimnidava. Complexul datează din epoca bronzului şi este cea mai veche cetate geto-dacică din Muntenia.

2 euro , o vizită în Bulgaria

Cei care vor alege să dea o fugă până la Zimnicea de 1 Mai, vor putea petrece  câteva ore şi în Bulgaria. Punctul de trecere a frontierei către Bulgaria prin Zimnicea  cu bacul este funcţional din iunie 2010. Bacul de Zimnicea este unul dintre cele mai mari de pe fluvial Dunărea, având o suprafaţă de 600 de m.p. Bacul traversează Dunărea de patru ori pe zi, începând cu ora  7.00, până la ora 19.00, iar tariful este de 2 euro pentru o persoană sau 4 euro pentru autoturism cu cinci locuri. Cu doar 2 euro, cei care vor vizita Zimnicea de 1 Mai, vor putea da o fugă şi până la vecini pentru a vedea cum sărbătoresc ei Ziua Internaţională a Muncii.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite