15 mai , termen limită pentru centrale de scară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii au prevăzut că, din cele 6700 de apartamente din Alexandria branşate la sistemul centralizat de încălzire , vor mai rămâne după sezonul de debranşări  aproximativ 4000, iar singura soluţie pentru ca sistemul să mai funcţioneze ar fi montarea unor centrale de scară.

 În acest sens, Consiliul local a aprobat contractarea unui credit de 15 milioane de lei pentru achiziţionarea a 130 de centrale de scară. Alexăndrenii însă se lasă greu convinşi să aleagă soluţia propusă de edili, dovadă faptul că, până la acest moment nu s-au concretizat cereri pentru centrale. Mai nou, Terma Serv, furnizorul de energie termică a impus şi un termen limită până la care asociaţiile pot depune cereri pentru centrale de scară, şi anume, jumătatea lunii mai. Terma Serv a cerut administratorilor să chestioneze toţi locatarii, branşaţi şi debranşaţi, în legătură cu centralele de scară„ Aşteptăm răspunsurile asociaţiilor până la data de 15 mai. În cazul în care numărul apartamentelor ce urmează a fi branşate la centrala termică de scară este mai mic de 50% din totalul apartamentelor branşate, se renunţă la investiţie” a transmis Traian Constantinescu, directorul Terma Serv.

Alexăndrenii nici nu vor să audă

Administratorii au preluat propunerea autorităţilor şi au prezentat-o locatarilor, dar fără niciun succes. „ Noi avem trei scări de  bloc,unde erau în sistem 14, 16 şi respectiv 21 de branşaţi. Din fiecare scară s-au mai debranşat încă 5-6. Am făcut şi o adunare în care le-am prezentat oferta. Nu vor. Oamenii preferă să fie pe cont propriu,  ca să nu sufere la iarnă din cauza răuplatnicilor. Oricum, nu mai au încredere în Terma Serv, din cauza pierderilor, a lipsei contorilor individuali, au avut destule experienţe neplăcute”ne-a spus Ioan Rotaru, administratorul Condominiului 94.


Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite