Centrul de permanenţă de la Slobozia Mândră a fost închis. Sute de oameni trebuie acum să cheme ambulanţa dacă au urgenţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

  Localitatea Slobozia Mândră este situată la aproximativ 40 de kilometri de Alexandria. Pentru ca sătenii să nu meargă atât de mult să ajungă la medic, autorităţile locale au înfiinţat în urmă cu aproape nouă ani un centru de permanenţă.

  Aici lucrau şapte medici, iar cabinetul funcţiona 24 de ore din 24. Pentru a nu fi închis acest centru, edilii locali au creat condiţii optime, în baza legilor în vigoare, pentru buna funcţionare a acestuia. „Centrul funcţiona într-o clădire separată de altele. În urmă cu câţiva ani, printr-un ordin al ministrului sănătăţii a trebuit să dotăm acest centru de permanenţă cu aparatură medicală, iar noi ne-am conformat, tocmai că să nu rămânem fără el”, ne-a spus Marinel Ştefan, primarul din Slobozia Mândră.
Au pus lacătul pe centrul de permanenţă
În urma reorganizării pe care ministerul sănătăţii a întreprins-o de ceva vreme, autorităţile din Slobozia Mândră au rămas fără centru de permanenţă. Aceştia au primit o adresă de la Direcţia de Sănătate Publică Teleorman prin care erau înştiinţaţi că acel cabinet intră în progarmul de reorganizare. „În urmă cu două luni DSP Teleorman ne-a înştiinţat că centrul este inclus în programul lor de reoganizare, iar acum vreo două săptămâni, am primit o adresă prin care ne anunţă că închid centrul, pentru că nu mai au fonduri. Această ultimă adresă am primit-o chiar după ce noi renovasem şi vopsisem toată clădirea. Am pus lacătul pe acest centru şi conservăm toate echipemanetele care se găsesc acolo”, a mai spus edilul şef. Sute de oameni trebuie acum să cheme salvarea pe timpul nopţii dacă au o urgenţă, pentru că nu mai au medic în comună care să facă permanenţă. Cei şapte doctori care făceau permanenţă la Slobozia Mândră au fost repartizaţi la alte unităţi sanitare.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite