Aglomeraţie la redistribuirea biletelor de tratament pentru pensionari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensionarii aşteaptă de dimineaţă să prindă un bilet
Pensionarii aşteaptă de dimineaţă să prindă un bilet

Pensionarii au venit în număr mare la Casa Judeţeană de Pensii Teleorman.  Pensionarii care nu prins loc în a 12-a serie, care pleacă pe 12 noiembrie în staţiunile de tratament, au avut şansa de a pleca cu unul dintre cele 150 de bilete rămase pentru redistribuire.

Biletele pentru tratament balnear nu mai sunt acordate, ca în anii trecuţi în funcţie de ordinea depunerii cererilor, ci de un punctaj în care se ia în calcul categoria şi cuantumul pensiei, precum şi biletele obţinute în ultimii doi ani. Astfel, pensionarii teleormăneni care nu au beneficiat de bilete de tratament în 2009 şi 2008  primesc maximul de zece puncte, iar cei care au beneficiat de două bilete în perioadele de sezon nu mai primesc niciun punct. Unul dintre pensionarii dezavantajaţi de acest nou sistem este Zaharia Uţă. „Am fost şapte ani la rând la tratament. Anul trecut nu am prins bilet, pentru că în anii trecuţi am fost la Băile Felix, la 1 Mai, la Amara. Acum trebuia să obţin bilet pentru că din ianuarie am depus cerere. Sper să se rezolve totul bine şi să prind pentru că îmi face foarte bine tratamentul”, spune Zaharia Uţă, de 56 de ani, pesionat pe caz de boală.

Se pleacă unde au mai rămas locuri


   Un alt pensionar, care riscă să nu mai meargă anul acesta la tratament, din cauză că a fost abonat în anii trecuţi la bilete, este şi Mihai Dorcescu. Pensionarul din Turnu-Măgurele s-a trezit de la ora 5.00, ca să fie sigur că ajunge la timp la Casa Judeţeană de Pensii. „Am încercat de trei ori anul acesta să plec pentru a mă trata într-o staţiune dedicată bolilor digestive. De la 1 iulie nu     s-au mai dat deloc bilete la aceste staţiuni”, se plânge Mihai Dorcescu, de 67 de ani.


 Alexandru Ghergu, pensionat din cauza unui handicap, a obţinut după multe încercări un bilet la Slănic-Prahova. „Acum am prins, dar nu unde îmi trebuia pentru boala mea. Am luat la Slănic-Prahova, dar mie medicul mi-a recomandat la Băile Herculane sau la Covasna. Oricum la cei cu handicap se feresc să ne dea pentru că beneficiem de gratuitate. Doar anul acesta m-am lovit de această problemă. Ei spun că dau gratuit, dar de fapt nu prea dau. Plus că niciodată nu am putut să plec vara, în sezon”, explică pensionarul din comuna Crângeni. 

Cei care nu au mai fost la băi sunt mai norocoşi


   Pensionarii care nu au mai plecat în anii trecuţi în staţiuni au şanse mai mari să prindă un loc la redistribuire. În această situaţie este Marin Voicu din Alexandria, care pleacă pentru prima oară să se trateze. „Este primul an în care plec. Merg la Felix pentru că am probleme cu coloana. Vreau să văd şi eu cum e şi sunt curios să văd dacă o să ma simt mai bine”, zice pensionarul de 56 de ani. 

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite