10 tone de gunoaie adunate de voluntari şi angajaţi ai Primăriei Alba Iulia de pe centură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Alba Iulia a organizat miercuri o acţiune de ecologizare a zonei şoselei de centură a oraşului. Aproximativ 120 de persoane au adunat gunoaiele aruncate de o parte şi de alta a drumului.

Scopul acţiunii a fost acela de a schima măcar pentru câteva zile „faţa“ uneia dintre intrările principale în oraş, în condiţiile în care peste doar câteva zile la Alba Iulia se va sărbători Ziua Naţională a României. Mii de persoane din toată ţara sunt aşteptaţi să participe la evenimentele din 1 decembrie 2011. Reprezentanţii administraţiei locale au făcut un apel la locuitorii oraşului pentru a participa la activitatea de adunare a deşeurilor.

„Chiar dacă este aparent un perimetru mărginaş al oraşului nostru, şoseaua de centură nu trebuie transformata într-o haldă de gunoi. Din păcate unii nu conştientizează acest lucru, depozitand în această zonă deşeuri. Şoseaua de centură este locul cu care cei care tranziteaza localitatea noastra iau contact direct în primul rând. Cu atât mai mult cu cât 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, este foarte aproape iar şoseaua de centură este o zonă de tranzit pentru mii de vizitatori“, a spus Mihai Coşer purtătorul de cuvânt al primăriei.

Locuitorii nu au răspuns la apel

Au participat cei chemaţi direct de către reprezentanţii primăriei şi mai puţin locuitorii obişnuiţi ai oraşului. „Au participat voluntarii de la Asociaţia Pro Tinereţe, de la Asociaţia Cercetaşii României şi angajaţi ai Primăriei, cum ar fi voluntarii serviciului pentru situaţii de urgenţă şi de la departamentul pentru administrarea domeniului public. A fost curăţată centura pe toată lungimea acesteia. Au răspuns pozitiv toţi cei pe care i-am chemat, mai puţin de la Garda de Mediu“, a spus Laura Mârza, reprezentantul primăriei care s-a ocupat cu organizarea acţiunii.

Şoseaua are o lungime de aproximativ şase kilometri. Tot la acţiunea de curăţenie au mai participat şi persoanele care beneficiază de venitul minim garantat. „S-au adunat aproximativ 16 metri cubi de deşeuri, adică circa 10 tone care au fost transportate la groapa de gunoi a oraşului“, a spus Cornel Cimpoeş, director în cadrul societăţii Salprest.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite