Cum s-au ales viceprimarii în oraşele din Alba: trădări şi poliţe plătite între partide

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul de constituire a noilor Consilii locale este în plin proces în Alba. Până în prezent s-au ales viceprimarii în şapte oraşe, din totalul celor 11. PSD, PDL şi PNL au fiecare câte doi viceprimari.

Oraşele în care s-au constituit Consiliile locale sunt Alba Iulia, Aiud, Zlatna, Sebeş, Baia de Arieş, Blaj şi Teiuş. PNL are viceprimari la Alba Iulia prin Simone Albani şi la Teiuş, unde a fost ales Cosmin Giurgiu Sârb. PSD a obţinut funcţiile de la Aiud, prin Liviu Rusu, şi Baia de Arieş, prin Silviu Mârzan. Rusu a fost primar în Aiud în perioada 2000 – 2004, iar Mârzan a condus oraşul Baia de Arieş între anii 2004 – 2008.

PDL are viceprimar la Sebeş şi Blaj, iar PNŢCD a obţinut postul de la Zlatna prin consilierul local Nicolae Clonţa. La Sebeş a fost ales Adrian Bogdan, care a ocupat fotoliul de viceprimar şi în perioada 2008 – 2012. La Blaj, majoritatea confortabilă din Consiliul local i-a permis primarului Gheorghe Rotar să continue cu acelaşi viceprimar din PDL, Liviu Basaraba.

Au mai rămas de decis funcţiile de viceprimar la Cugir, Ocna Mureş, Cîmpeni şi Abrud. Şanse mari ca un consilier PDL să fie ales viceprimar sunt şi la Ocna Mureş, unde democrat-liberalii mai au nevoie de un vot pentru a decide majoritatea. Constituirea Consiliului local este programată joi, 28 iunie.

La Cugir (29 iunie) şi Cîmpeni (28 iunie), primarii liberali sunt decişi să nu mai respecte protocolul cu PSD şi să îşi impună proprii favoriţi. Daniel Borteş la Cîmpeni şi Rodica Florea la Cugir, ambii consilieri PNL, pot fi aleşi viceprimari dacă se mai negociază două voturi pentru majoritate. Şi în Abrud (27 iunie), postul de viceprimar ar trebui să revină PNL, dar pot exista şi aici surprize.

Trădările politice din Alba sunt determinate de decizia PNL de a face alianţă cu PDL la Consiliul local Alba Iulia şi la Consiliul Judeţean. La Sebeş a fost ales viceprimar din partea PDL cu ajutorul consilierilor PSD, care nu l-au dorit pe reprezentantul PNL.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite