O tânără bolnavă de tuberculoză a murit la Spitalul din Aiud. Familia acuză personalul medical de neglijență

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia de Sănătate Publică Alba face o amplă anchetă la Spitalul TBC din Aiud, unde o tânără pacientă în vârstă de 26 de ani a murit în toaleta unităţii sanitare, familia acesteia acuzând cadrele medicale de neglijenţă.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Alba, dr. Horea Timiş, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că instituţia pe care o conducere a început o anchetă la Spitalul TBC din Aiud, unde o tânără pacientă a decedat în toaleta unităţii sanitare, transmite Mediafax.

Timiş a spus că tânăra era cunoscută cu TBC cronic şi a decedat săptămâna trecută, în noaptea de joi spre vineri, în urma unui stop cardio-respirator.

Potrivit sursei citate, DSP Alba cercetează circumstanţele în care a decedat pacienta şi acuzaţiile pe care familia fetei le aduce cadrelor medicale de la Spitalul TBC Aiud, iar concluziile urmează să fie făcute publice vineri.

"Tânăra suferea de TBC cronic, care nu fusese tratat până acum. În urma cercetărilor pe care le-am făcut vă pot spune că de când pacienta a fost găsită căzută în baie a durat trei minute până ce primul cadru medical a ajuns la ea. A fost găsită decedată şi nu mai putea fi resuscitată", a mai spus Timiş.

Familia fetei acuză însă cadrele medicale de la Spitalul TBC din Aiud de neglijenţă şi susţine că tânăra a decedat deoarece personalul de gardă nu se afla la post.

Potrivit acestora, tânăra a mers în cursul nopţii la toaletă, iar acolo i s-a făcut rău, fiind găsită leşinată de colegele de salon.

Rudele victimei susţin că celelalte paciente au încercat să o resusciteze, însă tânăra a decedat deoarece cadrele medicale care erau de gardă pe secţie ar fi intervenit doar după aproximativ 45 de minute.

Soţul tinerei a depus, marţi, plângere la Parchet şi a sesizat, totodată, Colegiul Medicilor Alba pentru a desfăşura o anchetă în acest caz.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite