Primăria Alba Iulia va avea adminsitrator public. Vezi cine ar putea ocupa postul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După modelul Consiliului Judeţean Alba şi Primăria Alba Iulia va avea administrator public, funcţia cunoscută şi sub denumirea de city manager. Consilul local a aprobat în şedinţa desfăşurată luni modificarea organigramei instituţiei şi înfiinţarea acestei funcţii.

Postul va fi scos la concurs de către conducerea primăriei, iar concursul va fi organizat în perioada următoare. Până în prezent s-au vehiculat două nume pentru ocuparea postului: fostul subprefect Raul Tudoraşcu şi Nicolaie Moldovan, şef serviciu în cadrul Direcţiei de Programe Comunitare a Primăriei.

Fostul subprefect Raul Tudoraşcu a candidat pe lista de consilieri a PDL şi cu scopul de a fi desemnat viceprimar, în situaţia în care partidul obţinea din nou majoritate. Pentru că nu s-a întâmplat acest lucru, PDL a făcut alianţă cu PNL, iar funcţiile de viceprimar au revenit lui Paul Voicu (PDL), respectiv Simone Albani (PNL).

Administratorul public poate coordona, prin decizie a primarului, anumite servicii sau direcţii din cadrul instituţiei, în urma unui contract de management semnat cu primarul oraşului. Consiliul Judeţean a aprobat înfiinţarea postului de administrator public în urmă cu o săptămână, iar persoana susţinută pentru a obţine funcţia este fostul vicepreşedinte al instituţiei, Sorin Bumb.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite