Cum pot să-și crească elevii nemulțumiți nota la Bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolvenții de liceu care au susținut cele trei probe scrise ale Bacalaureatului și care nu sunt de acord cu punctajul dat de profesorii corectorii mai primesc o șansă. Pot contesta notele primite.

Citiţi şi: Cine este elevul din Alba de nota 10 la examenul de maturitate

Toţi elevii unui liceu din Alba au promovat Bac-ul. Vezi topul celor mai tari şcoli

Rezultate Bacalaureat 2012 Alba! 52,56 la sută dintre elevi au ratat examenul

Toţi elevii unui liceu din Alba au promovat Bac-ul. Vezi topul celor mai tari şcoli

Elevii care cred că ar fi meritat un punctaj mai mare la una, două sau toate cele trei probe scrise ale Bacalaureatului din această sesiune au dreptul la contestație. În încercarea de a-și crește punctajul absolvenții trebuie să formuleze o solicitare, în scris, de recorectare a lucrărilor. Contestațiile se depun luni, 9 iulie, între orele 08.00-12.00.

Primele rezultate arată că procentul de promovabilitate rezultat la nivelul judeţului Alba este de 47,44 la sută. Mai exact doar 1.620 de elevi au luat cel puțin media  6, baremul minim pentru primirea diplomei care atestă că nu au petrecut patru ani fără rost pe băncile liceului. Alţi 1.795 de  absolvenţi de liceu îşi vor încerca norocul în sesiunea din toamnă.

La prima sesiune din 2011, un număr de 1.317 liceeni din Alba au depus contestaţii după afişarea primelor rezultate. În urma reevaluării lucrărilor, procentul de promovabilitate a crescut de la 38,45% la 39,78% . Mai exact doar 59 de elevi au trecut pe lista promovaților.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite