Nouă mandate de reţinere în dosarul pensiilor ilegale. Zeci de diplome de licenţă false găsite la percheziţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DIICOT au emis în cursul serii nouă mandate de reţinere pe 24 de ore, dintre care unul în lipsă pe numele a tot atâtea persoane din totalul celor audiate. Dintre cele nouă persoane, trei sunt femei, iar una este funcţionară la Casa de Pensii Alba.

Surse neoficiale afirmă că angajata Casei de Pensii Alba reţinută este Viorica Călin. Persoanele reţinute vor fi prezentate joi la Tribunalul Alba cu propunere de arestare preventivă pe 29 de zile.

Mandate de reţinere au fost emise şi pe numele şefilor grupării, fraţii Constantin Toma şi Daniel Toma şi fiul unuia dintre aceştia. Mandatul în lipsă a fost emis pe numele unuia dintre cei trei.

În timpul percheziţiilor desfăşurate miercuri, procuorii au făcut o descoperire spectaculoasă. „Am găsit zeci de diplome de licenţă falsificate. Sunt de la universităţi din toată ţara, printre care şi cea din Alba Iulia”, a spus Danusia Boicean, procurorul şef de la DIICOT Alba Iulia. Diplomele de licenţă erau folosite de membrii grupării pentru a obţine venituri mai mari, respectiv pensii mai mari pentru beneficiarii serviciilor lor. Nu este exclus, însă, ca aceste diplome false să fi fost folosite şi în alte scopuri.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite