Ce promisiuni a câştigat protestarul singuratic din faţa Primăriei Baia de Arieş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Praţa, protestatarul singuratic din faţa Primăriei oraşului Baia de Arieş, pare să aibă căştig de cauză, cel puţin în plan personal. În ultimele zile a primit oferte de angajare, dar şi pentru cursuri de recalificare profesională.

Nicolae Praţa şi-a depus vineri, la biroul local de şomaj, actele pentru a fi luat în evidenţă ca persoană în căutarea unui loc de muncă. În aceeaşi zi  la sediul Primăriei din localitate au fost afişate şi locurile de muncă vacante din oraş. Pentru pregătirea pe care o are bărbatul,  aceea de ospătar-bucătar, nu există, însă, niciun loc de muncă în Baia de Arieş, astfel încât singura soluţie ar fi mutarea într-o altă localitate.

Oferte de angajare

„Am fost sunat de un patron de atelier din Sebeş că mi-ar putea da de lucru ca mecanic. Eu i-am spus că mă pricep la reparat maşini, dar că nu am şi diplomă. Omul mi-a zis că m-ar putea angaja ca muncitor necalificat, pentru că n-am acte că ştiu mecanică auto. Am fost sunat şi de patronul unei fabrici de confecţii de aici, din Baia. A  zis că îmi dă ceva de lucru“, spune Nicolae Praţa.

„Pot să fac mai multe lucruri nu numai ospătar-bucătar, pentru care am diplomă. Sunt dispus să plec din Baia de Arieş dacă găsesc ceva cu carte de muncă şi să fiu plătit, nu să lucru o lună şi să nu primesc nimic cum am mai păţit. Aş putea merge la Sebeş sau la Alba Iulia unde am cunoştinţe şi aş putea să stau la ele o perioadă“, a completat bărbatul.

Cursuri de recalificare

Soluţia unui loc de muncă în altă localitate sau recalificarea într-o meserie solicitată este şi soluţia dată de Agenţia  pentru Ocuparea Forţei de Muncă.„Am fost sunat de la Şomaj că pot să fac un curs pentru o meserie nouă, să lucrez în comerţ. Mi-a spus că nu trebuie să plătesc nimic şi că pot să-l fac la Câmpeni“, a mai declarat Nicolae Praţa.

Celebru pe internet

Bărbatul din Baia de Arieş munceşte cu ziua şi locuieşte într-un cămin de nefamilişti, fără energie electrică. Nu are familie, decât un frate şi o soră care sunt în imposibilitatea de a-l ajuta având în vedere că au, la rândul lor, probeleme. Nicolae Praţa s-a decis să iasă în stradă pe 16 ianuarie, pentru a protesta faţă de situaţia dificilă în care trăieşte şi pentru lipsa unui loc de muncă. De atunci, a protestat în fiecare zi, între orele 14-16.00.

Miercuri, a ieşit în faţa Primăriei cu o nouă pancartă pe care scria: „BASE, UDREA ŞI CU CIORU NE-A FALIMENTAT POPORU!!! JOS RUSINEA JOS SOMNAMBULII DIN PARLAMENT!!! SA CADETI BINE“. Mitingul său este autorizat de Primărie până la sfârşitul lunii ianuarie.

image

Sloganurile „Jos Bălsescu“, „Jos Guvernu“ şi „La Palatul Cotroceni cântă cucuveaua, Băsescu şi ai lui şi-au făcut beleaua“, interpretate într-un stil original de Nicolae Praţa în faţa Primăriei Baia de Arieş au devenit celebre pe interet. Filmuleţul video de pe youtube a fost vizionat deja de aproape 60.000 de ori.

Sute de persoane i-au transmis bărbatului mesaje de susţinere şi de respect pentru demersul său. Unii dintre internauţi au solicitat scandările bărbatului ca şi ton de apel pentru telefoane mobile.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite