De ce au vizitat procurorii DNA sediul Direcţiei Sanitar-Veterinare Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul Direcţiei Sanitar-Veterinare Alba
Sediul Direcţiei Sanitar-Veterinare Alba

Vizita procurorilor DNA la sediul Direcţiei Sanitar Veterinare Alba, de la sfârşitul săptămânii trecute, are legătură cu o plângere depusă de administratorul unei societăţi comerciale care consideră că a fost amendat abuziv şi s-a dispus ilegal suspendarea activităţii firmei.

Autorul plângerii este Romulus Petru Costea, proprietarul societăţii Imperial Prod Impex SRL Alba Iulia, care administrează o parte din Piaţa Agroalimentară din cartierul Cetate. Conflicul între cele două părţi ar fi început în ianuarie 2012, când omul de afaceri a decis să vândă un teren aflat în vecinătatea sediului DSV Alba pe care erau parcate autoturismele angajaţilor instituţiei. Într-o scrisoare transmisă presei locale Romulus Petru Costea explica la vremea respectivă situaţia din punctul său de vedere:

„Deţin în imediata vecinătate a DSVSA Alba un teren intravilan de 2700 mp împrejmuit cu gard şi amenajat oarecum ca spaţiu de parcare auto, teren care în urmă cu 7 ani am consimţit verbal fără a întocmi nici un act în scris să accept fără a percepe nici o sumă parcarea maşinilor personale (aprox. 50) ale angajaţilor instituţiei, precum şi a celor care veneau în interes de serviciu la această instituţie.

În această perioadă de 7 ani, nu am încasat nimic de la nici un angajat al instituţiei şi nici nu mi-a fost virată vreo sumă din partea instituţiei. În luna ianuarie 2012, am primit o ofertă din partea unei societăţi de a perfecta un contract de vânzare-cumpărare a terenului în cauză de 2700 mp intravilan, motiv care m-a determinat să nu mai pot accepta accesul maşinilor pe terenul a cărui proprietar de drept sunt eu şi soţia mea, procedând într-o zi de vineri (20 ianuarie 2012) la închiderea porţilor aşa-zisei parcări cu lanţ şi lacăt.

În data de 24 ianuarie 2012 s-a dispus un control care a vizat activitatea societăţii mele „Piaţa Agroalimentară Cetate Alba Iulia”, având ca tematică de inspecţie „condiţiile de comercializare a produselor agroalimentare”, întocmindu-se nota de inspecţie nr. 1264/24.01.2012.

În data de 26.01.2012 am primit prin delegat oficial al DSVSA Alba, ordonanţele de suspendare temporară a activităţii aferente: „desfacerii produselor alimentare conform autorizaţiei nr. AB130 – fără a fi pus în posesia procesului verbal de constatare înregistrat la DSVSA Alba sub nr. 1269/24.01.2012 care consemna deficienţele semnalate de organele de control. Reluarea activităţii urma să se facă la solicitarea reprezentantului legal al societăţii, adică subsemnatul, după remedierea deficienţelor constatate. În situaţia de faţă, eu nefiind în posesia procesului verbal de constatare nr. 1269/24.01.2012, care s-a întocmit în lipsa mea şi care nu mi-a fost anexat ordonanţei de suspendare a activităţii, nu ştiu ce deficienţe trebuie să remediez pentru a solicita ridicarea suspendării temporare a activităţii.

În data de 31.01.2012, am primit prin poştă procesul verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor la normele sanitar veterinare nr. 0002479/ 30.01.2012 şi înştiinţarea de plată a unei amenzi în valoare de 2000 de lei, motivată de faptul că obiectivul funcţionează fară autorizaţie sanitar veterinară. În data de 02.02.2012 prin delegat al DSVSA Alba au fost înştiinţaţi producătorii individuali care comercializează lapte şi produse lactate în hala pentru desfacerea produselor de origine animală SC Imperial Prod Impex SRL – Piaţa Cetate – că vor fi sancţionaţi contravenţional conform legislaţiei sanitar-veterinare în vigoare dacă vor mai continua să comercializeze produsele în cauză, într-un spaţiu care nu mai deţine autorizaţie sanitar-veterinară – ridicată prin Ordonanţa de suspendare a activităţii.

Omul de afaceri a depus plângere la DNA pentru abuz în serviciu.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite