Percheziţii DIICOT în Alba şi alte judeţe pentru anihilarea unor grupări de contrabandă cu ţigări, alcool şi cafea UPDATE VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoane cercetate în dosarul de contrabandă cu ţigări
Persoane cercetate în dosarul de contrabandă cu ţigări

Procurorii DIICOT Alba Iulia, Biroul Teritorial Hunedoara, desfăşoară luni dimineaţă 110 percheziţii domiciliare pe raza mai multor judeţe printre care şi Alba în vederea destructurării mai multor grupuri infracţional organizate, specializate în contrabanda cu ţigări, alcool şi cafea.

UPDATE 1: Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române percheziţiile vizează 11 judeţe şi se referă şi la contrabanda cu alcool şi cafea.

Comunicatul oficial al IGPR: „Poliţişti din cadrul B.C.C.O. Alba Iulia şi procurori D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Hunedoara desfăşoară, în această dimineaţă, 106 percheziţii domiciliare pe raza a 11 judeţe. Acţiunea vizează destructurarea a şapte grupări infracţional organizate, specializate în contrabanda cu produse accizabile provenite din Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Ungaria şi Turcia, precum şi comercializarea ilegală a acestora.

Marfă de contrabandă confiscată

Click pe poză pentru o galerie foto cu persoane ridicate de poliţişti

La acţiune participă peste 600 de poliţişti din cadrul D.C.C.O. şi a structurilor de combatere a criminalităţii organizate din judeţele vizate, precum şi luptători de intervenţie rapidă. În cauză s-a beneficiat de suportul operativ al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R. Faţă de 107 suspecţi, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat“

Prejudiciul estimat este de aproximativ 2,5 milioane de lei. Până în acest moment, au fost depistate cantităţi importante de alcool, cafea şi ţigarete susceptibile a proveni din contrabandă.

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de un număr de 107 învinuiţi pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat. Prejudiciul estimat până la această dată este de aproximativ 2,5 milioane lei.

Operaţiunea  este instrumentata de DIICOT Alba-Iulia, Biroul Teritorial Hunedoara. La sediul DIICOT Hunedoara urmează a fi conduse un număr de 110 persoane, faţă de care urmează a se formula propuneri corespunzătoare, după audieri.

În Timiş, poliţiştii împreună cu trupele speciale au intrat în 11 locuinţe în întreg judeţul. Au fost percheziţii la Timişoara, la Moraviţa dar şi în zona Lugojului. La Arad au loc alte 15 percheziţii, iar în Caraş-Severin cinci descinderi. La dosarul de trafic de ţigari din Alba au fost conexate si alte dosare instrumentate de structurile de crima organizate din restul ţării.

La desfăşurarea acţiunii participă ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Alba Iulia, B.C.C.O. Timişoara şi S.C.C.O. Hunedoara.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite