Ce pasiuni are Ioan Popa, cel mai bogat om din Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Popa, patronul companiei Transavia
Ioan Popa, patronul companiei Transavia

Cei mai bogaţi oameni din România au, pe lângă talentul de a face bani, şi alte pasiuni, mai ales în domeniul sportului. Unii le arată în mod public, alţii mai puţin.

Una dintre pasiunile celuui mai bogat om din Alba potrivit Topului Forbes 500 Miliardari, Ioan Popa, managerul companiei Transavia, este golful. În fiecare an, începând cu 2007, organizează un turneu la Pianu de Jos, pe terenul de golf „Paul Tomiţă”. Turneul, desfăşurat sub sloganul „Pur şi simplu golf”, are loc în luna mai şi adună la Pianu de Jos unii dintre cei mai importanţi jucători de golf din România, dar şi din străinătate.

„Mă bucur că am reuşit să ajungem la cea de-a cincea ediţie a Cupei Transavia. Golful este un sport deosebit, practicat de oameni deosebiţi, iar eu sunt un împătimit al golfului", a spus Ioan Popa, după ediţia din 2011 a tunerului. Pe lângă golf, Ioan Popa s-a mai implicat şi în alte sporturi. Este printre sponsorii clubului de baschet feminin CS Universitatea Alba Iulia, care activează în divizia naţională, dar şi ai unei echipe de volei din Cluj-Napoca.

Relaţia acestuia cu comunitatea este concretizată şi prin faptul că finanţează construirea unei biserici la Miceşti, o localitate componentă a oraşului Alba Iulia, ce impresionează prin dimensiuni. Biserica a fost ridicată pe un teren ce aparţine Transavia şi, la finalizare, va fi dată în folosinţă bisericii peste aproape doi ani. Lăcaşul de cult a fost proiectat de arhitectul Dorin Ştefan, cel care a conceput şi un zgârie-nori gigant în Taiwan.

„Pe acel teren a existat prima fermă a societăţii. După ce am demolat-o m-am gândit să fac un lucru pentru mine şi unul pentru comunitate. Dumnezeu m-a ajutat pe mine şi pe familia mea, poate mai mult decât am meritat. Mă împacă sufleteşte“, a spus Ioan Popa.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite