12 persoane reţinute după operaţiunea „telefonul chinezesc”. Aproape 15.000 de telefoane confiscate la percheziţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele au fost aduse la poliţie pentru audieri
Persoanele au fost aduse la poliţie pentru audieri

Poliţiştii din Alba au identificat 12 dintre cei 20 de învinuiţi căutaţi în cadrul operaţiunii "telefonul chinezesc". Aceştia sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de contrafacere, punere în circulaţie de produse purtând o marcã identicã sau similarã cu o marcã înregistratã şi înşelăciune cu privire la calitatea mărfurilor.

Persoanele ridicate au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba pentru audieri şi au fost reţinute pentru o perioadă de 24 de ore urmând ca în cursul zilei de mâine, 25.11.2011, să fie prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba cu propunere de arestare preventivă.

Cu ocazia percheziţiilor au fost identificate şi ridicate pentru continuarea cercetărilor 14.581 de telefoane mobile contrafăcute de diferite mărci, 18.979 acumulatori pentru telefoane mobile, 19.528 de componente pentru telefoane mobile (capace, ecrane, plăci electronice, rame, carcase, carduri de memorie, adaptoare şi încărcătoare), 3.072 autocolante contrafăcute cu însemnele unor producători de telefoane mobile de renume.

Poliţiştii au mai confiscat 182 generatoare electrice, 180 motopompe, 26 motoferăstraie, 16 bax-uri cu ceasuri şi îmbrăcăminte contrafăcută, un pistol cu gaz calibrul 9 mm, deţinut ilegal, suma de 18.700 lei,  1.700 euro şi 500.000 forinţi.

În cursul zilei de azi, 24.11.2011, începând cu ora 0600, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au efectuat simultan 34 de percheziţii la locuinţele şi sediile unor societăţi comerciale situate pe raza mai multor localităţi din judeţele Timiş (10 percheziţii), Cluj (9 percheziţii), Arad (6 percheziţii), Galaţi (4 percheziţii), Alba (3 percheziţii), Ilfov (1 percheziţie) şi Bucureşti (1 percheziţie), aparţinând unui număr de 20 de învinuiţi de contrabandă cu telefoane mobile contrafăcute, provenite din China.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, s-a stabilit faptul că, în cursul anului 2011, o parte dintre învinuiţi au efectuat, fără autorizaţie, importuri din China de componente de telefoane mobile contrafãcute, care purtau fãrã drept, semne identice cu cele ale unei cunoscute mărci internaţionale de telefoane mobile, pe care ulterior le asamblau şi le comercializau prin intermediul celorlalţi învinuiţi către diferite persoane fizice şi juridice.

La acţiune au participat 164 de poliţişti, din care 78 din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi de 86 poliţişti din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Arad, Timiş, Cluj, Galaţi, Ilfov şi Bucureşti şi au fost folosite 36 de autospeciale de intervenţie. În continuare sunt desfăşurate activităţi pentru identificarea şi prinderea celorlalţi învinuiţi, care nu au fost găsiţi. 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite