27 de posturi neocupate în şcolile din Alba în urma şedinţelor publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Normele şi fracţiunile de normă rămase neocupate în urma şedinţelor publice vor fi repartizate după data de 1 septembrie. Dacă nu se vor înghesui tinerii, Inspectoratul Şcolar va apela la dascălii pensionari.

Inspectoratul Şcolar Alba a scos în acest an la bătaie 792 pentru profesorii suplinitori. Din numărul total al catedrelor vacante doar 216 au fost norme complete, adică la şcoala respectivă vor exista în anul şcolar viitor minim 18 ore pe săptămână. La şedinţele publice organizate în perioada 23-30 august s-au prezentat peste 900 de persoane care şi-au dorit ca din toamnă să aibă statutul de profesor suplinitor.

Pe lângă profesorii suplinitori, posturi au mai primit titularii care s-au detaşat la cerere, cei care şi-au completat norma didactică, Alţi dascăli au primit aprobarea de a preda în aceeaşi şcoală, în regim de continuitate.

Consultaţi aici posturile vacante la data de 30 august

În urma repartizării catedrelor prin şedinţe a fost rezolvată situaţia pentru 437 de profesori, majoritatea suplinitori.

„Numărul posturilor rămase neocupate după şediinţele publice este de 27. Este vorba de norme întregi, dar şi de fracţiuni de norme. Am acoperit toate catedrele la discipline precum Matematica, unde a fost un număr mare de posturi vacante sau rezervate. Neocupate au rămas,spre exemplu, mai multe catedre de Religie. Dacă nu se vor ocupa, vom apela şi la profesorii pensionari“, a explicat Marcel Stan, inspector şcolar general adjunct la IŞJ Alba.

Catedrele neocupate vor fi repartizate după 1 septembrie, tot prin şedinţe publice, care vor fi anunţate înainte cu 24 de ore.




Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite