300 de milioane de euro pentru modernizarea tronsonului CFR Vinţu de Jos – Simeria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trenurile vor putea circula cu viteză mai mare
Trenurile vor putea circula cu viteză mai mare

Contracul privind execuţia lucrărilor de modernizare a tronsonului CFR Vinţu de Jos (Alba) – Simeria (Hunedoara) a fost atribuit de Compania Natională de Căi Ferate. Valoarea investiţiei este de peste 300 de milioane de euro

Câştigătorii licitaţiei sunt asocierea de firme Swietelsky - Strabag - Alstom - Arcada - Euro Construct - Transferoviar Grup care au propus realizarea lucrărilor în schimbul sumei de 1,35 miliarde de lei, aproximativ 317 milioane de euro, fără TVA. Termenul de execuţie a lucrărilor este de 30 de luni.

Proiectul pentru reabilitarea tronsonului Vinţu de Jos – Simeria, în lungime de 44 de kilometri, este parte integrantă a secţiunii Coşlariu - Simeria (69 kilometri), şi cuprinde lucrări de reabilitare şi modernizare a infrastructurii feroviare, care să asigure viteze maxime de 160 km/h pentru trenurile de călători şi 120 km/h pentru cele de marfă.

Potrivit proiectului, se vor efectua lucrări la infrastructură şi suprastructură, de electrificare şi energoalimentare, de telecomunicaţii feroviare, de construcţii civile - reabilitare clădiri şi spaţii aferente instalaţiilor tehnologice şi publicului călător, peroane, copertine, amenajări pentru persoanele cu dizabilităţi şi lucrări de protecţie a mediului. Uniunea Europeană finanţează investiţia în procent de 85 la sută. Guvernul României alocă restul de 15 la sută.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite