170 de tone de furaje, mistuite de flăcări în Alba. Pagubele: 85.000 lei FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Intervenţia pompierilor a durat câteva ore
Intervenţia pompierilor a durat câteva ore

Hambarul plin cu peste opt mii  de baloţi de paie şi lucernă al unui localnic din Cetatea de Baltă a luat foc, iar flăcarile riscau să cuprindă şi magazia cu grâne, dar şi adăpostul animalelor.

Incendiul a avut loc în noapte de vineri spre sâmbătă, la Cetatea de Baltă.  Flăcările au fost văzute chiar de paznicul depozitului de furaje, însă abia la o jumătate de oră de la izbucnirea focului. Bărbatul a auzit o explozie, cauzată de aprinderea cauciucurilor unei remorci aflată în apropiere.

170 de tone de furaje, topite de flăcări

Pentru stingerea flăcărilor au intervenit pompierii militari ai Gărzii de Intervenţie din Blaj, Detaşamentul de Pompieri Târnăveni, grupa operativă a ISU Alba şi voluntarii din localitat şi un echipaj SMURD. Pompierii s-au folosit de  4 autospeciale de lucru cu apă şi spumă.

Flăcările au mistuit peste opt mii de baloţi de paie şi lucernă, în total 170 de tone. Pagubele produse se ridică la circa 85 000 lei. Pompierii au reuşit să îndepărteze flăcările de la depozitul de cereale aflat în vecinătatea hambarului cuprins de flăcări.

Flăcările au mistuit peste 8.000 de baloţi de furaje

Click pe poze pentru FOTOGALERIE

„În depozitul de grâne erau în jur de 450 de tone de grâu şi porumb. Proprietarul a estimate valoarea bunurilor salvate la 600 000 lei. În plus, adăpostul animalelor eera la câţiva metri“, a spus Florin Zecheru de la ISU Alba.

În incendiu au mai ars acoperişul cu învelitoare din plăci de azbociment a unei magazii pe o suprafaţă de circa 50 de metri pătraţi.

Probele adunate de pompieri duc la scenariul că focul a fost pus intenţionat, întrucât ferma nu era racordată la reţeaua de electricitate, aşa că este exclus un scurcircuit.



Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite