Ministrul Muncii despre suspiciunile de fraudare a fondurilor UE prin POSDRU

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudia Boghicevici a spus că Guvernul a luat act de rata scăzută a natalității
Claudia Boghicevici a spus că Guvernul a luat act de rata scăzută a natalității

Ministrul Muncii a refuzat să prezinte un exemplu concret de proiect cu finanţare europeană faţă de care există suspiciuni de fraudare. S-a rezumat să spună că doar acum se face lista cu eventualele nereguli.

Claudia Boghicevici, ministrul Muncii, a fost prezentă vineri, la Alba Iulia, pentru a verifica dacă există nereguli în derularea proiectelor cu finanţare europeană prin Programul Operaţional Regional Dezvoltarea Resurselor Umane-POSDRU.

Boghicevici susţine că se lucrează într-un ritm susţinut pentru remedierea deficienţelor existente în ţară. Întrebată de un exemplu concret de proiect pentru care există suspiciuni de fraudare, reprezentantul Guvernului a preferat să ocolească răspunsul.A spus că doar acum este în lucru lista cu eventualele nereguli existente la nivel naţional.

Ministrul Muncii nu a precizat clar la Alba Iulia data la care s-ar putea relua plăţile pentru proiectele derulate prin Programul Operaţional Regional Dezvoltarea Resurselor Umane. Au fost oprite de la plată cererile trimise de beneficiari în decembrie 2011 şi ianuarie 2012.

Potrivit datelor Ministerului Afacerilor Europene, în ianuarie 2012, nu a fost absorbit niciun euro de la Comisia Europeană, Rata de absorbţie pe cele şapte programe operaţionale a fost la nivelul celei din decembrie 2011, de 5,55% din totalul celor 19,6 miliarde de euro. Fondurile structurale sunt puse la dispoziţie de Uniunea Europeană.

Ulterior, s-a spus public că POSDRU va fi întrerupt de la finanţare. Nimeni nu a pus situaţia destul de bizară ca pe toate cele şapte programe operaţionale să nu fi fost absorbit nicun ban în legătură cu situaţia de la POSDRU.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite