Claudiu Necşulescu, Dorin Mateiu şi Raul Ciurtin în topul miliardarilor din Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Necşulescu, patronul de la Jidvei
Claudiu Necşulescu, patronul de la Jidvei

După Ioan Popa, managerul Transavia SA, cei mai bogaţi oameni din Alba sunt, potrivit Topului Forbes 500 Miliardari, Claudiu Necşulescu, patronul de la Jidvei, Dorin Mateiu, proprietarul companiei Elit, şi Raul Ciurtin directorul general de la Albalact

Claudiu Necşulescu (49 ani) este patronul companiei Jidvei SRL şi este prezent în Top Forbes 500 Miliardari pe locul 86. Noutatea importantă în cazul afacerilor cu vin de la Jidvei este intrarea pe piaţa chineză.

A fost de câteva ori în China, a gustat vinurile din piaţă, pentru a vedea unde poate să se poziţioneze.

A aflat preferinţele localnicilor: vinuri albe demidulci şi demiseci. În vara lui 2010, şi-a înfiinţat o firmă denumită „Giduei“, având doi angajaţi din părţile locului. Acum vrea să cucerească piaţa asiatică. Între timp şi-a extins culturile de viţă de vie din zona Târnavelor, ajungând la peste 2.000 de hectare.

Producţia din acest an se anunţă deosebită. Seceta aproape că a dublat cantitatea recoltată, dar a şi îndulcit mai mult ca de obicei strugurii.

Dorin Mateiu, proprietarul companiei Elit

Dorin Mateiu, a făcut bani din afaceri cu carne

Tot în domeniul industriei alimentare activează şi Dorin Mateiu (44 ani), patronul Elit, cel mai mare antreprenor ardelean din industria mezelurilor. Este plasat pe locul 73 în topul Forbes. Afacerile acestuia depăşesc anual 100 de milioane de euro. La sfârşitul anului trecut a lansat propria reţea de magazine de proximitate Alba Market, primul în incinta Alba Mall, unde este şi acţionar. Chiar dacă producţia de mezeluri îi aduce în continuare cei mai mulţi bani, Mateiu a investit în continuare în domeniul imobiliar.

Raul Ciurtin, directorul general Albalact

Raul Ciurtin a adus Albalact în topul pieţei lactatelor

Directorul general al companiei Albalact, Raul Ciurtin (39 ani), este pe locul 145 în Topul Forbes 500 Miliardari. Familia Ciurtin pare să fi început bine anul 2011. Cifra de afaceri creşte, la fel şi cota de piaţă, cu excepţia profitului. Pentru 2011 estimează un profit net de 9 milioane de lei (aproximativ 2 milioane de euro) şi venituri toate de 340 de milioane lei (aproximativ 80 de milioane de euro). Chiar dacă au existat la un moment dat intenţii privind vânzarea companiei, Ciurtin a renunţat deocamdată la acest demers punând accent pe dezvoltare. A obţinut peste 4 milioane de euro din vânzarea fermei de vaci de la Vaidei – Hunedoara.

Citiţi detalii complete despre miliardarii din Alba şi vedeţi care sunt averile acestora în Topul Forbes 500 Miliardari ce poate fi cumpărat de la toate chioşcurile de presă.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite